Ga naar hoofdinhoud

Skyloader Hedelius in actie bij Melamo

“Maximale flexibiliteit en productiviteit vanaf enkelstuks, dat is onze insteek.” Sales manager Frans Branten en bedrijfsleider Ben van Otterdijk van Melamo in Helmond zijn wat dat betreft helder in hun uitgangspunt. Het leidde tot de aanschaf van een vijfassig RS 605 bewerkingscentrum van Hedelius, met Skyloader palletmagazijn en met aanvullend extern gereedschappenmagazijn.

Bij Melamo gaat het om een Hedelius Skyloader van het type 308, gekoppeld aan een RS 605 Single bewerkingscentrum. De toevoeging Single geeft aan dat het hier gaat om een machine met één bewerkingsstation, niet om een van de pendelmachines waar Hedelius om bekend is. De Skyloader 308 is uitgevoerd in de vorm van een carrousel en telt acht pallets van 320 mm x 320 mm.

 

Door width =

De Hedelius Skyloader  bij Melamo (foto’s: Jan Oonk/Hedelius)

 

25 s wisseltijd

In het geval van Melamo bedraagt het handlingsgewicht van de robot 65 kg. Een complete wisselcyclus van pallets neemt 25 s in beslag. De Skyloader 308 is met name ontwikkeld voor Hedelius machines van het type 505 S en 605 S, blijkt uit de toelichting van Richard Hermans van Promas in Maasbree, dat Hedelius in ons land vertegenwoordigt.

 

Binnenkort in Metaal Magazine in een artikel meer informatie over de Skyloader bij Melamo. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement. De video hieronder toont een Skyloader in actie:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven