Sirris opent Product Development Hub • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sirris opent Product Development Hub

Sirris opent in oktober de nieuwe Product Development Hub in haar vestiging in het Belgische Luik. De hub wordt een technologisch ontmoetingspunt, met Sirris-experts die samenwerken in zes laboratoria.

De Product Development Hub helpt en begeleidt Belgische bedrijven bij het ontwerpen van lichtgewicht, miniatuur- en intelligente producten, in elke fase van productontwikkeling: van het concept tot aan de eerste stappen van industrialisering.

Te denken valt onder meer aan ondersteuning bij het opstellen van specificaties, CAD (3D-modellering, virtual prototyping, topologische optimalisering), de productie van proofs-of-concept, prototypen en preseries, maar ook de begeleiding naar de opstart van industrialisering (zoals het zoeken naar geschikte leveranciers of het opstellen van een kostenevaluatie).

Moderne aparatuur

De hub heeft moderne apparatuur voor onder meer ultrasoon spuitgieten (ultrasonic injection moulding), de nieuwste generatie procesmonitoringsystemen voor spuitgietapplicaties (injection moulding), een interactieve cobot voor de productie van kunststoffen en hybride materialen en ‘gemengde reality’ ter ondersteuning van het productieproces en de assemblage.

Verder beschikt de hub over zaken als micro-3D-printing en micro-assemblage, slimme monitoring voor de kwaliteitscontrole van kunststof multicomponentsystemen en een smart room.

6 labs

De 6 onderling samenwerkende labs zijn:

  • Concept Lab: vormgeven lichte, compacte en slimme producten met 3D-ontwerpen, digitale modellering en een IoT-platform.
  • Fabrication Lab: tastbaar maken van proofs of concept en prototype-tools, door machinale bewerking en micro-uitvoering van demo-modellen.
  • Micro Lab: biedt expertise op het gebied van micro- en printed electronics, micro-assemblage en micro 3D-printing.
  • Plastics Lab: concrete productontwikkeling in plastic in industriële productieomstandigheden.
  • Hybrids Lab: ontwikkelt toepassingen in combinaties van plastics en composieten of metaal, voor gewichtsbesparing.
  • Smart Lab: meerwaarde door een slim connected product. 

Team van experts

De Product Development Hub van Sirris bestaat uit een team van 20 ingenieurs en hooggeschoolde technici die kennis ter beschikking stelt aan de Belgische industrie. Samen met klanten en partners neemt de hub deel aan tientallen innovatieprojecten per jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven