Sioux promoot techniek onder jeugd • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sioux promoot techniek onder jeugd

Een Vakkanjer in actie tijdens de Techni-Show 2014. Ook een goed voorbeeld van een initiatief om de jeugd te stimuleren voor een baan in de techniek (foto: Michel Zoeter)

Technologiebedrijf Sioux bundelt krachten met het onderwijs en bedrijfsleven om techniek te promoten onder jeugd. Sioux biedt kinderen en hun ouders tijdens de ‘Hot-or-Not: The Next Generation ‘Back to the Future’ een blik op technologie van de toekomst, het heden en het verleden. Samen met  partners uit de Brainport regio wil Sioux op zondag 29 maart in het Evoluon de volgende generatie engineers inspireren.

Technische snufjes van de afgelopen 30 jaar vertellen hoe snel de wereld veranderd is en hoe technologie steeds meer een onderdeel wordt van onze samenleving. ”We kijken niet alleen naar het verleden en heden, maar vooral ook vooruit”. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel vertelt zijn visie op de technieken die in 2045 gemeengoed zullen zijn.

De lezing van Jekel zal omlijst worden met een techniekmarkt waar technologische innovaties van de afgelopen en komende jaren te zien zullen zijn. Hans Duisters, CEO Sioux: ‘Wij willen de jeugd vooral uitdagen om over de technologische innovaties van de toekomst na te denken. Op deze manier willen we ze enthousiast maken om ook zelf de techniek in te gaan en een goed werkklimaat in de Brainport-regio in stand te houden. De behoefte aan goede engineers zal de komende 30 jaar alleen maar toenemen.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven