Simulatiegestuurd ontwerpen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Simulatiegestuurd ontwerpen

Altair demonstreert samen met APWorks, M&H CNC Technik en RSC Engineering de voordelen van simulatiegestuurd ontwerpen voor nieuwe productiemethoden. Dit gebeurt met het Inspire-platform van Altair op formnext 2018, de beurs over additive manufacturing in Frankfurt.

Altair laat op de gezamenlijke stand samen met APWorks, M&H en RSC zien hoe simulatiegestuurd ontwerpen kan bijdragen aan sneller innoveren en betere producten.

Ontwerpproces optimaliseren

“Met het Altair Inspire-platform kunnen onze klanten alle systeemeisen vastleggen, innovatieve structuren creëren en via een simulatiegestuurd ontwerpproces optimaliseren voor de productie”, zegt Mirko Bromberger, director marketing strategy bij Altair.

“Het is ons doel de benodigde performance en mogelijke kostenbesparingen zo vroeg mogelijk in het besluitvormingsproces voor innovaties toegankelijk te maken. Dat is tijdens formnext te zien op basis van voorbeelden uit diverse markten.”

Voor diverse markten

Altair laat innovaties voor diverse markten zien, zoals de Sogeclair optimdoor, een hybride heupimplantaat, Stephan Henrich’s BushBot Chair en een door elmec3D herontworpen component voor een verpakkingslijn.

Verder is er een 3D-geprinte supportarm van M&H en een door RSC geoptimaliseerde voetsteun en behuizing voor een elektrische aandrijving.

Daarnaast draagt Altair met simulatiegestuurd ontwerpen bij aan componenten die via AM worden geproduceerd op de stands van VDMA en Purmundus.

Demonstratietheater

In een speciaal demonstratietheater presenteert Altair een aantal creatieve toepassingen van simulatietechnologie voor verschillende productietechnieken, met behulp van Inspire en SimSolid.

APWorks toont op de gezamenlijke stand diverse toepassingen van additive manufacturing en AMXpert, het online platform voor 3D-geprinte metalen onderdelen.

formnext is van 13 – 16 november in Frankfurt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven