Nieuws

Simulatie warmte plaatstaalsnijden

Lantek gaat intensiever samenwerken met de Spaanse technologische partner Vicomtech. Dit op het gebied van interactieve 3D-simulatie van de warmte-beïnvloede zones tijdens plaatbewerkingsprocessen. Lantek bekijkt nu hoe deze technologie effectief kan worden vermarkt.

Simulatie van plaatbewerkingsprocessen is een fase in het productieproces dat volgens Lantek en Vicomtech zorgt voor de beste plaatbewerkingsstrategie en snijvolgorde.

De samenwerking bouwt voort op de resultaten uit het BeroSim-project. Hiermee krijgen gebruikers een 3D-model dat laat zien hoe plaatstaal tijdens het snijden door warmte wordt beïnvloed. Ook voorspelt het de effecten op het materiaal (zoals vervorming en veranderingen in dikte en kwaliteit van de platen), dat veroorzaakt wordt door hoge temperaturen wanneer laser- en plasmasnijden wordt gebruikt.

Anticiperen op afwijkingen

BeroSim maakt het mogelijk te anticiperen op onvoorziene afwijkingen tijdens nesting en bij snijpaden, zodat mogelijke materiaalvervorming tijdens plaatbewerkingsprocessen wordt vermeden.

De resultaten van dit project komen nu beschikbaar voor de industrie om productie-efficiency te verhogen en te besparen op materiaal. Met hun nieuwe commitment stellen beide bedrijven een stap dichter bij hun doel te zijn om de plaatbewerkingsindustrie ‘innovatieve oplossingen’ en ‘waardetoevoeging’ te bieden.

Algoritmes ontwikkeld

De onderzoeken zijn gedaan in het Vicomtech Technologigie centrum in de Noord-Spaanse provincie Gipuzkoa. Hier zijn algoritmes ontwikkeld die multi-head snijmachines ondersteunen en bovendien hun prestaties alsmede de kwaliteit van de onderdelen verbeteren.

De resultaten zijn getest en vergeleken met bestaande software, en dat bleek volgens de bedrijven ‘zeer bevredigend’. De simulatie wordt zeer snel uitgevoerd, dankzij het gebruik van GPU en de functionele integratie in een interactieve simulatieomgeving. De resultaten zijn beschreven in wetenschappelijk blad Materials.

Besparing in tijd, materiaal en energie

De simulatie van warmte-beïnvloede zones maakt het mogelijk om CNC-programma’s voor plaatstaal te optimaliseren vóór de platen de machine in gaan. Dit zorgt voor besparingen in tijd, materiaal en energie, terwijl bovendien het risico op incidenten, uitval en werkplaatsongevallen afneemt,

Door de snelheid van de simulatie kunnen meer testen en optimalisaties worden uitgevoerd. En door de visuele verificatie van de temperatuur tijdens plaatbewerking krijgen ontwerpers een beter begrip en kunnen ze ook beter onderscheiden welke potentiële onderdelen tijdens het nesten voor problemen kunnen zorgen en welke niet.

‘Essentieel voor leveren goed resultaat’

Lantek gaat nu onderzoeken hoe deze technologie het best kan worden verwerkt in commerciële producten. “In bewerkingsprocessen, waar gewerkt wordt met behoorlijk dikke, speciale materialen is anticiperen op hittegerelateerde problemen essentieel voor het leveren van goede resultaten”, zegt Asier Ortiz, director operations van Lantek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven