Ga naar hoofdinhoud

Siemens PLM introduceert RobotExpert

Met RobotExpert introduceert Siemens PLM een nieuwe onafhankelijke software-oplossing die bedrijven helpt om downtime van robots te minimaliseren en om de productiviteit te verhogen. De nieuwe oplossing is een uitbreiding op de portfolio van digital manufacturing-oplossingen, waar Tecnomatix deel van uitmaakt.

Industriële robots worden steeds vaker ingezet in verschillende sectoren om complexe, herhalende taken uit te voeren zoals pick-and-place, lassen, polijsten, lijmen en helpt bedrijven de downtime van robots te minimaliseren. Daardoor groeit de behoefte aan een kant-en-klare oplossing voor robotsimulatie en -programmering. Met RobotExpert van Siemens PLM Software kunnen gebruikers robottoepassingen ontwerpen, simuleren, optimaliseren en offline programmeren. In de intuïtieve 3D-omgeving kunnen handelingen van robots eenvoudig worden geoptimaliseerd. Ook is het mogelijk om schaalmodellen te maken van complete productiecellen en -systemen.

 

Robotexpert van Siemens PLM Software

RobotExpert kan worden gebruikt om de meest geschikte combinatie van gereedschappen samen te stellen voor specifieke productievereisten (foto: Siemens PLM Software)

Industriële robots worden traditioneel vaak handmatig geprogrammeerd, wat zorgt voor downtime en suboptimale programmering. RobotExpert is een offline programmering- en simulatie-oplossing die het mogelijk maakt om programmeerwerk virtueel uit te voeren en de duur van robothandelingen te verkorten. De simulatiemogelijkheden verminderen bovendien het veiligheidsrisico voor productiepersoneel en -gereedschappen.

“Productiebedrijven, zowel groot als klein, staan onder druk om hun efficiency te verbeteren. Het automatiseren van het productieproces helpt daarbij”, aldus Zvi Feuer, senior vice president, Manufacturing Engineering Software bij Siemens PLM Software. “Met name kleine en middelgrote productiebedrijven hebben behoefte aan een intuïtieve en eenvoudig in te zetten oplossing die een deel van de complexiteit van robotsimulatie en -programmering wegneemt. Daarom hebben we RobotExpert ontwikkeld als een onafhankelijke softwareoplossing die voortbouwt op onze digital manufacturing-technologie. We hebben meer dan twee decennia aan ervaring met robotoplossingen voor de meest complexe toepassingen gebruikt om een eenvoudige oplossing te ontwikkelen die kleine en middelgrote bedrijven helpt om betere producten te maken door slimmere beslissingen.”

 

Siemens PLM Software is onderdeel van Siemens Nederland, maar heeft een eigen kantoor in ’s Hertogenbosch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven