Siemens diagnosedisplay reduceert stilstandtijd • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Siemens diagnosedisplay reduceert stilstandtijd

Siemens introduceert het Sirius 3SK2 diagnosedisplay voor het signaleren van storingen en het reduceren van stilstandtijd (Foto: Siemens)

Siemens komt met een oplossing voor het vinden van storingen na een machinestilstand. Met het Sirius 3SK2 diagnosedisplay in combinatie met een programmeerbare Sirius 3SK2 veiligheidsrelais kunnen gebruikers snel zien welke sensor, eindschakelaar en/of noodstopdrukknop geactiveerd is.

De log-functie in Sirius biedt relevante informatie, zoals over geactiveerde sensoren en alarmmeldingen. Hierdoor is de oorzaak van een storing snel te achterhalen en kan men stilstandtijden tot een minimum beperken. Het display kan gebruikt worden om lopende projecten gemakkelijk op te slaan en te (her)laden. Dankzij de kopieerfunctie bij serieproductie kan de gebruiker de configuratie eenvoudigweg kopiëren, wat tijd scheelt. De achtergrondverlichting van het diagnosedisplay zorgt ervoor dat deze ook in slecht verlichte omgeving goed afleesbaar is.

Software-parametreerbaar

Het Siemens Sirius 3SK2 software-parametreerbare veiligheidsrelais heeft een verscheidenheid aan veiligheidsfuncties in een compacte bouwvorm. Typische applicaties voor de 3SK2 zijn meerdere noodstopdrukknoppen, deurbewaking, inloopbeveiligingen en tweehandenbediening. De gebruiksvriendelijke paramatreersoftware Safety ES heeft een uitgebreide bibliotheek met functieblokken. Hiermee kan de gebruiker eenvoudig en intuïtief de veiligheidsconfiguratie opbouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven