Seibu stapt in Benelux-markt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Seibu stapt in Benelux-markt

Seibu M50b (foto: Seibu).

Japans fabrikant Seibu gaat zijn draadvonkmachines nu ook op de Benelux-markt aanbieden. Artech Solutions zal de vertegenwoordiging in de Benelux verzorgen. De première is op de Technishow, waar de EL Coating technologie van Seibu meedingt naar de Technishow Innovation Award 2018.

Seibu draadvonkmachines worden ontwikkeld en gebouwd door Seibu Electric & Machinery, fabrikant van hoognauwkeurige draadvonkmachines, draaimachines en slijpmachines. De draadvonkmachines van Seibu onderscheiden zich volgens de fabrikant door een zeer hoge nauwkeurigheid, hoge betrouwbaarheid (in het bijzonder de automatische draadinvoer) en extreem lage onderhoudskosten.

Extreem nauwkeurig

Het waterbadprogramma omvat een drietal nauwkeurigheidsseries en één machine op oliebasis (de M25LP) voor extreem nauwkeurige en zeer fijne onderdelen. De waterbad-draadvonkmachinelijn van Seibu is onderverdeeld in Standaard (± 3µ), High Performance (± 2µ) en High-End (± 1µ). De fabrikant bouwt in elke nauwkeurigheidsklasse machines met drie verschillende tafelafmetingen: 350×250, 500×350 en 750×500 mm.

Genomineerde Technishow

Seibu kent verder opties als ‘dun-draad’ (tot 0,03mm), ‘core stitch’ (om kerndelen los te vonken en volledig geautomatiseerd af te voeren) en ‘EL coating’. Bij deze laatste optie, speciaal ontwikkeld voor het snijden van hardmetaal, wordt een messing coating aangebracht om ‘pitting’ (het uitwassen van Cobalt) te verhinderen. Deze technologie is in maart een van de genomineerden voor de Technishow Innovation Award. Dat meldt Made in Europe.

Artech Solutions

Artech Solutions (e-mail: info.artech@ziggo.nl) is specialist op het gebied van vonkerosie en HS-frezen. Het bedrijf vertegenwoordigt al het merk Exeron (zinkvonkmachines, HSC-machines en automatiseringsoplossingen), in combinatie met de startgatvonkboormachines van Heun en Madra. Verder levert het bedrijf grafiet elektroden, opspanmiddelen voor EDM-machines en erodeerdraad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven