Seco Double Quattromill 22 vlakfrees • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Seco Double Quattromill 22 vlakfrees

Seco heeft nieuw gereedschap voor intensieve vlakfreesbewerkingen. De Double Quattromill 22, voor zowel ruwen als semi-finishen, beschikt over snijplaten met 8 snijkanten die kostenefficiënt de snijdiepte vergroot voor een hoge productie. De frees verhoogt verder het spaandebiet aanzienlijk en stelt werkplaatsen in staat om de capaciteit van hun gereedschap optimaal te benutten.

Anders dan bij de standaard vlakfrezen zijn de snijplaten van de Double Quattromill 22 extreem soepelsnijdend, wat leidt tot lagere snijkrachten/een lager stroomverbruik en een langere standtijd.

2 opties aanvalshoek

De frees is beschikbaar in versies met een aanvalshoek van 45° of 68° voor een snijdiepte van respectievelijk maximaal 9 mm en 11 mm.

Vanwege de 2 opties voor de aanvalshoek zit de Double Quattromill 22 in het overgangsgebied tussen eenvoudig en voordelig frezen. Er zijn freeslichamen met vaste zittingen of cassettes, standaard of dichtvertand en metrische of inch-versies.

Betere spaancontrole

Seco heeft op de spaankamers van het freeslichaam van dit gereedschap ook haar nieuwe oppervlaktestructuurtechnologie toegepast. Dit voor een verbeterde spaancontrole en -afvoer alsmede duurzaamheid.

Voor de Double Quattromill 22 zijn drie snijplaatseries beschikbaar met verschillende snijkant- en kwaliteitsopties. De ME12-geometrie werkt met superlegeringen en roestvast staal. De M12-geometrie is beschikbaar in vele kwaliteiten voor compatibiliteit met de meeste werkstukmaterialen. De M18 dekt staalsoorten en gietijzer, waarvoor een zwaardere snijkantbescherming vereist is.

Video

Uitleg over de werking:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven