Schunk robotkoppeling voor belastingen tot 1.000 kg • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schunk robotkoppeling voor belastingen tot 1.000 kg

Met de Schunk VERO-S NSR robotkoppeling worden spanpallets veilig verwerkt. Op de machinetafel garandeert het Schunk-nulpuntspansysteem een goede grip en een maximale herhaalnauwkeurigheid.

Het automatisch beladen van machines biedt grote voordelen. Zo kunnen stilstandtijden als gevolg van omstellen duidelijk worden verkort en zijn de machines klokrond te gebruiken met een minimum aan personeel; zelfs bij de productie van kleine aantallen en losse werkstukken. Een slimme keuze van spanmiddelen en grijpsystemen is daarbij van essentieel belang. Om de koppeling met robot of portal te standaardiseren en een processtabiel verloop te waarborgen, ontwikkelde Schunk de NSR met minimaal interferentiecontour, voor belastingen tot 1.000 kg.

Deze slanke lichtgewicht koppeling kan ook worden gebruikt als de beschikbare ruimte beperkt is en maakt het mogelijk om pallets zeer dichtbij de machine te beladen. Ook is zo een bijzonder lage opbouw van opspanstation en pallet mogelijk.

Omdat onderdelen buiten de krachtstroom van aluminium zijn en onderdelen binnen de krachtstroom van gehard rvs, biedt de koppeling een optimale verhouding tussen stijfheid, degelijkheid en gewicht. De koppeling is geometrisch en zelfborgend. Openen, sluiten en aanwezigheid van pallets worden geregistreerd door inductieve naderingsschakelaars, zodat het volledige wisselproces kan worden bewaakt.

Goed bestand tegen slijtage

Om de stabiliteit van het proces te verhogen, is de robotkoppeling afgedicht tegen spanen en koelvloeistof en standaard uitgerust met een reinigingsfunctie. Door de stalen inlays op de contactpunten zijn de robotkoppelingen bovendien zeer goed bestand tegen slijtage. Dankzij de consequente lichtgewicht constructie wegen de modulen slechts 400 g (NSR mini 100) of 1.600 g (NSR 160).

De modulen zijn geschikt voor een betrouwbare verwerking van pallets tot 75 kg (bij 200 x 200 mm) of tot 300 kg (bij 400 x 400 mm). Voor de handling van zware belastingen tot 1.000 kg ontwikkelde Schunk bovendien de robotkoppeling NSR maxi 220. De module brengt koppels tot 4.000 Nm over. Ver- en ontgrendeling worden geregistreerd door een positiesensor, de aanwezigheid van pallets door inductieve naderingsschakelaars.

Schunk staat op de EMO 2017 in hal 3, stand E55

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven