Nieuws

Schunk-grijper EGH voor cobots

De Schunk Co-act grijper EGH kan worden uitgerust met flexibele vingers (foto's: Schunk).

Schunk lanceert wereldwijd de Co-act grijper EGH. Deze is specifiek ontworpen voor alle cobots van Universal Robots in de maten 3, 5, 10 en 16. EGH is een universele, servo-gestuurde en flexibele grijper met grote slag, voor met name kleine tot middelgrote werkstukken.

De introductie van de nieuwe EGH door Schunk volgt op de lancering, enkele maanden geleden, van het nieuwe Plug & Work-programma met flexibele en gemakkelijk te vervangen grijpers, aangepast aan alle soorten interactieve robots.

De nieuwe grijper is – in lijn met de andere Schunk-programma’s – ook zeer flexibel. De EGH werkt in alle verschillende soorten toepassingen en marktsegmenten waar collaboratieve robots zoal worden gebruikt bij dagelijkse activiteiten.

Vaste en flexibele vingerparen

De EGH-grijper wordt geleverd met twee soorten vingerparen – een vaste en een flexibele. De flexibele vinger (foto boven) heeft twee geleidende delen, waardoor de slag eenvoudig kan worden ingesteld tussen 0 – 186 mm. Dit betekent dat ze vrij instelbaar zijn en eenvoudig in te stellen volgens de individuele vereisten die de toepassing vereist.

Met de lange slag kan een grote verscheidenheid aan werkstukken worden gehanteerd. De grijpervingers kunnen hierbij flexibel langs de volledige slag worden gepositioneerd. Op deze foto de EGH met vast vingerpaar.

‘Als bouwpakket van Ikea’

Alle componenten die nodig zijn voor de installatie zijn bij het startpakket inbegrepen – van software tot inbussleutels. “Het is dan ook helemaal niet vreemd om de nieuwe EGH-grijper te vergelijken met een bouwpakket van Ikea”, stelt Schunk. “De eenvoud en snelle montage past ook bij de vergelijking met de meubelgigant.”

“De installatie is geoptimaliseerd om zo eenvoudig en tijdbesparend mogelijk te zijn en duurt niet langer dan een half uur.” In plaats van schroeven, is de EGH-grijper uitgerust met een beugel die eenvoudig in de adapterplaat kan worden gemonteerd. “Installeer vervolgens de software en programmeer het werk dat moet worden gedaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven