Schuler levert hogesnelheidspers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schuler levert hogesnelheidspers

De Feintool Group heeft een hogesnelheidspers van Schuler besteld. Deze is bedoeld om er ponsdelen voor elektromotoren mee te produceren, in Taicang aan de Chinese oostkust. China is de grootste markt voor elektrische voertuigen (EV’s) ter wereld.

Omdat de geometrie van de lamineringen steeds complexer is geworden, is de Smartline EV 3.8 van Schuler voorzien van een langere tafel voor noodzakelijke extra stans- en ponsbewerkingen.

De pers wordt geproduceerd in de Chinese plaats Dalian en wordt vervolgens tegen de zomer verscheept naar de onlangs geopende productievestiging van Feintol in Taicang.

Voor de productie van zeer efficiënte elektromotoren kan de Smartline EV 3.8 platen met een breedte tot 600 mm en een materiaaldikte tot 0,2 mm verwerken.

‘Standtijd verlengd’

Schuler heeft een PDC (penetratiedieptecontrole) ontwikkeld voor een goede positionering en herhalingsnauwkeurigheid van het te bewerken materiaal. Hierdoor kan de standtijd tot 30% worden verlengd.

De machine haalt een snelheid van 250 slagen per minuut met een volle perskracht van 3.150 kN. Het maximale bovenliggende matrijsgewicht bedraagt max 4 ton. Tegelijkertijd is de pers zo geharmoniseerd dat er geen speciale fundering nodig is, geeft het bedrijf aan.

Met de overname van het Duitse Stanz- und LaserTechnik Jessen GmbH heeft Feintool Group de  strategische activiteiten fijnsnijden en vormen uitgebreid door de markt voor EV- componenten te ontwikkelen. Nu wordt deze nieuwverworven technische expertise ook uitgebreid naar China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven