Schröder zet positief en negatief • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schröder zet positief en negatief

Met het 'up and down' principe kunnen de zwenkbuigmachines van Schröder complexe plaatdelen zetten zonder dat het product gedraaid hoeft te worden (foto: Tim Wentink)

Op uitnodiging van Tuwi uit Winterswijk bezocht Metaal Magazine begin juli samen met een Nederlands gezelschap Schröder Maschinenbau in Wessobrunn-Forst (D). Tuwi organiseerde deze studiereis om de voordelen en de mogelijkheden van het zwenkbuigen te presenteren.

Schröder presenteerde op een PowerBend zwenkbuigmachine het ‘up and down’ principe wat een groot voordeel geeft ten opzichte van een normale kantbank. Het ‘up and down’ principe stelt de gebruiker in staat om zowel positieve als negatieve zettingen te verrichten zonder dat het product gedraaid hoeft te worden. Het product blijft hierbij in de machine liggen en door de roterende bovenbalk blijft de plaat altijd ondersteund. Volgens Schröder en Tuwi kan door deze technologie de cyclustijd tot wel 70% verkort worden. Een uitgebreid artikel over Tuwi, Schröder en het zwenkbuigen verschijnt in Metaal Magazine nummer 8. Neem nu een abonnement als u dit niet wilt missen.

Bekijk hier onze fotoreportage van het bezoek aan Schröder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven