Schröder buigt plaat in twee richtingen • Metaal Magazine
Nieuws

Schröder buigt plaat in twee richtingen

Met de Up-and-Down-function kunnen Z-buigingen gebogen worden zonder dat de plaat gedraaid hoeft te worden (foto: Schröder)

Een nieuwe trend bij buigmachines is de mogelijkheid om twee richtingen op te buigen. Dat deze functie in de markt goed aanslaat is te zien aan de verkoopcijfers van Schröder Maschinenbau uit Wessobrunn-Forst (D). Meer dan 75% van de klanten bestelt een machine met deze functie.

Het buigen in twee richtingen noemt Schöder de ‘Up-and-Down-functie’ en deze zit standaard op de PowerBend Professional. De functie stelt het buiggereedschap in staat om om het werkstuk heen te bewegen, waardoor van zowel de boven- als onderkant gebogen kan worden. Voor meerdere positieve en negatieve buigingen hoeft de plaat daardoor niet omgedraaid te worden. Naast tijdbesparing en een verhoogde efficiëntie noemen klanten nog meer redenen voor de aanschaf van een Up-And-Down oplossing. De operator wordt minder zwaar belast bij de handling van zware plaatdelen en bij dunne metaalplaten blijft de oppervlakte van het werkstuk vrij van beschadigingen.

 Ergonomisch tijd besparen

“Uit onze analyse blijkt dat bijna vier van de vijf nieuwe machine met de Up-and-Down-functie worden besteld. In het zware plaatwerk segment is dit eenvoudig te begrijpen. Hier vraagt het omdraaien van zware platen veel van de operator en het is een tijdrovend proces. Vooral als er meerdere medewerkers nodig zijn om een plaat om te draaien. Met de Up-and-Down techniek kan een persoon de machine bedienen zonder zware werkzaamheden te hoeven verrichten. We waren wel verrast door de aanvragen vanuit het dunne plaatwerk segment. Ook hier worden tegenwoordig veel meer machines met de Up-and-Down techniek besteld”, legt Matthias Schröder, directeur van Schröder Maschinenbau, uit.

De PowerBend Professional van Schröder is uitgevoerd met de Up-and-Down-functie
De PowerBend Professional van Schröder is uitgevoerd met de Up-and-Down-functie. In Nederland brengt Tuwi uit Winterswijk de machines van Schröder op de markt 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven