Sandvik Coromant wordt DMG Mori Premium Partner • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sandvik Coromant wordt DMG Mori Premium Partner

Van links naar rechts: Dr. Masahiko Mori, CEO van DMG MORI; Klas Forsström, President Sandvik Coromant; Christian Thönes, Voorzitter van de Raad van Bestuur van DMG MORI; Björn Roodzant, VP Marketing Communication; en Sean Holt, Algemeen Directeur afzetgebied Amerika.

Sandvik Coromant is nu ook Premium Partner van de machinefabrikant DMG Mori. De betrekkingen tussen beide bedrijven worden op wereldschaal uitgebreid. Sandvik en DMG Mori willen met de samenwerking de opgebouwde kennis en ervaring gaan combineren om klanten optimaal te kunnen assisteren.

Als DMG Mori Premium Partner werkt Sandvik Coromant samen met deze machinebouwer aan initiatieven zoals open huis activiteiten, beurzen, technische seminars, samenwerking op de website en voor het DMG Mori Journal. Door deze overeenkomst krijgen gebruikers van DMG Mori-machines met name toegang tot gereedschappen voor draaien, afsteken en groefsteken, draadsnijden, frezen, boren, kotteren en ruimen, alsmede tot de gereedschapssystemen en de uitgebreide kennis, industriële oplossingen en diensten van Sandvik. “Deze overeenkomst bevestigt onze positie als een eersteklas en toekomstgerichte onderneming binnen de branche,” aldus Klas Forsström, Global President van Sandvik Coromant. “Door onze krachten te bundelen met een toonaangevende machinebouwer, bijvoorbeeld bij turnkey projecten, nemen we actief deel aan de vooruitgang van de technologie voor de industrie.”

Knowhow

Sandvik zal gebruikers van machines van DMG Mori direct vanaf de aanvang gaan voorzien van een breed scala van producten, diensten en knowhow. Voor elke universele draaibank van de NLX-serie en NT-draai-freescentra in bepaalde landen, komt er een aangepaste startset met gereedschappen en diensten. Een voorbeeld van de geslaagde samenwerking tussen Sandvik en DMG Mori is het recente partnerschap van de twee met Rota Metal, een distributeur in Turkije en zijn klant Polat Makina.

Polat

Polat, een producent van decanteer en seperator technologieën gebruikt voor de behandeling van afvalwater, industriële, minerale en voedingstoepassingen, stond op het punt over te stappen van afzonderlijke bewerkings- naar multi-taskmachines. Hier kon Sandvik Coromant een compleet nieuw gereedschapspakket aanbieden dat was gebaseerd op zijn Coromant Capto modulaire snelwisselgereedschapsconcept. Het DMG Mori-machinepark bestond uit een NTX 2000 met Capto C6 spil, een NT 5400 met Capto C8 spil en een NT 6600 met Capto C8 spil. Andere gereedschappen van Sandvik Coromant voor het voltooien van de overstap waren Silent Tools, CoroTurn HP, CoroCut SL, CoroDrill 860, CoroTap 300, CoroChuck 970 en CoroChuck 930. Het uiteindelijke resultaat was een afname van de bewerkingstijd van 2500 naar 500 minuten voor een afgewerkt product in Duplex roestvrij  staal. Deze besparing van 80% garandeert dat het bedrijf zijn investering snel heeft terugverdiend. “Sandvik Coromant heeft niet alleen de gereedschappen geleverd, maar zij hebben voor de oplossing gezorgd,” vertelt Volkan Polat, Deputy General Manager van Polat Makina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven