Samenwerking Trumpf en Stodt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Trumpf en Stodt

Stodt en Trumpf slaan de handen in elkaar om het niveau van bedieners van plaatbewerkingsmachines te verbeteren. Stodt richt daartoe een plaat-bewerkingscentrum in met een snijlaser, een ponsnibbelmachine en een afkantbank. Nog voor het eind van dit jaar krijgen deze machine een plek in het nieuwe plaatbewerkingscentrum van Stodt in Hengelo (O).

‘’Stodt en Trumpf Nederland hebben elkaar gevonden’’.  Met deze woorden maakte Ger van der Endt, directeur van Trumpf Nederland, medio september tijdens een persconferentie in Hengelo (O) bekend dat Stodt en Trumpf Nederland gaan samenwerken. Stodt (Stichting Technisch Onderwijs en Dienstverlening Twente) zal  investeren in een tweetal Trumpf machines:  een vlakbedsnijlaser (een Trulaser 1030) en een ponsnibbelmachine (een Trupunch 1000).  Tevens zal Trumpf aan Stodt een kantbank schenken (een servomechanische Trubend 7036).

 

Partner

‘’Stodt is voor Trumpf een partner voor opleidingen’’, vertelt Hubert de Haas, directeur van Stodt. In eerste instantie gaat Stodt met het drietal machines technologiecursussen verzorgen op het gebied van laser-, ponsnibbel- en afkanttechnologie voor plaatbewerking.  Een volgende stap is het verzorgen van basis-programmeercursussen voor het Tops softwarepakket van Trumpf.

Uit een verdere toelichting van De Haas en Van der Endt blijkt dat de cursussen een middel zijn om het schreeuwende tekort aan vaklieden voor plaatwerkerijen te reduceren. Maar ook zijn ze bedoeld om vaklieden die al werken met plaatbewerkingsmachines van Trumpf verder te scholen. De bedoeling is om bedieners van die machines ‘Trumpf Qualified’ te maken. Op de foto hierboven de directeuren Hubert de Haas (links, Stodt) en Ger van der Endt (Trumpf). ‘’Samenwerken impuls tot verdere doorgroei naar best of class manufacturing’’.

 

Eisen

Volgens Van der Endt moet Trumpf in toenemende mate met gebruikers van plaatbewerkingsmachines afspraken maken over beschikbaarheid van machines (het aantal  beschikbare spiluren) en verlangen de gebruikers een hoge, gegarandeerde service-graad. Dit wordt vastgelegd in contracten. Maar dat betekent volgens Van der Endt dat zijn firma ook eisen gaat stellen op het gebied van scholing van de operators van machines.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven