Samenwerking in lasrobotica • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking in lasrobotica

Yaskawa (robotica en besturingstechnologie) gaat samenwerken met Lorch Schweißtechnik (MIG-MAG-lassen). Hierdoor zullen nieuwe combinaties in lasoplossingen beschikbaar komen voor industriële bedrijven in Europa.

Beide partners zien een enorm potentieel voor middelgrote bedrijven om de komende jaren hun productieprocessen te automatiseren en hun bestaande structuren aan te passen aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale productie.

“In tijden van collaborative robotics (cobots) en een nog nauwere samenwerking tussen mens en machine ligt het voor de hand dat we op dit gebied samenwerken met bekende lasbronfabrikanten zoals Lorch”, legt Otwin Kleinschmidt, division manager Yaskawa Duitsland, uit.

‘Toenemende vraag’

“De komende jaren zien we een toenemende vraag naar geautomatiseerde lasoplossingen”, reageert Wolfgang Grüb, managing partner bij Lorch Schweißtechnik, “vooral in de middelgrote maar ook in de grootschalige industrieën. Hier willen we gezamenlijk de efficiëntie van onze klanten verhogen.”

De booglassystemen van Lorch Schweißtechnik zijn ontworpen voor industriële toepassingen, bijvoorbeeld in de metaalbewerking. Het bedrijf heeft een lasrobot met Lorch Connect. Dat maakt dat bedrijven hun lassystemen kunnen verbinden om lasgegevens te monitoren zonder dat een uitgebreide IT-installatie nodig is.

Yaskawa’s industriële robots van het Motoman-merk worden onder meer gebruikt bij robotlassen, laboratoriumautomatisering, verpakking en handling en geautomatiseerde oppervlaktebehandeling (zoals lakken).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven