Samenwerking Dumeta en Techsens • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Dumeta en Techsens

Sinds het begin van de samenwerking tussen Dumeta Import-Export in Oldenzaal, importeur van onder andere lasmanipulatoren uit China, en het Belgische bedrijf Techsens in Antwerpen, ontwikkelaar en bouwer van industriële automatiseringssystemen, is het beide bedrijven alleen maar voor de wind gegaan. Kennelijk gaan Chinese lasmanipulatoren en draaitafels uitstekend samen met hoogwaardige robotsystemen in West Europa.

Voor Jos Lotgerink, directeur en eigenaar van Dumeta is dat een logische zaak. “Al jaren verkopen wij in West- en Oost Europa met succes machines, lasrolstellingen en lasmanipulatoren, welke geproduceerd zijn in China. De kwaliteit van deze apparatuur is thans, mede door onze intensieve begeleiding van de Chinese producenten, van dien aard, dat ze zich probleemloos kunnen meten met de kwaliteit die wij hier in Europa gewend zijn. Mede door de geringe speling in de lasmanipulatoren en draaitafels zijn deze, met een eenvoudige aanpassing, probleemloos geschikt voor robotisering. Dit verklaart het succes van onze samenwerking met Techsens, specialist van het ontwikkelen en bouwen van productieautomatiseringssystemen. Helemaal Chinees zijn de machines eigenlijk niet; het mechanische gedeelte wordt inderdaad in China gemaakt onder ons toeziend oog, maar de schakelapparatuur zoals de relais en de contacten komen van Siemens en de frequentieregelaars zijn afkomstig van Yaskawa”.

 

Dumeta en Techsens

Jos Lotgerink van Dumeta Oldenzaal (links) en Gerrit Janssen van Techsens Antwerpen bij de 1200 kg manipulator met Fanuc robot (foto: Dumeta)

 

Samen op één stand

Om de samenwerking nog eens extra te benadrukken, staan Dumeta en Techsens regelmatig samen op de Europese beurzen op een gezamenlijke stand, zodat de geïnteresseerde bezoeker meteen de juiste informatie krijgt. “Het deelnemen aan Europese beurzen is voor het uitbreiden van ons dealernetwerk van essentieel belang,”aldus Jos Lotgerink.  “Door deelname aan belangrijke  machinebeurzen in Europa hebben we ons wederverkopersnetwerk aardig kunnen uitbreiden; niet alleen in Duitsland, maar ook in Nederland, België, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Tsjechië en Polen. Vooral Techsens deed al eerder regelmatig automatiseringsprojecten  op de Oost Europese markt.  Met name de Duitse beurzen zijn interessant voor de buitenlandse bezoeker. Het ligt centraal en het land heeft een goede naam als leverancier van kwalitatief hoogwaardige machines. Zo hebben we onlangs nog twee 20 tons lasrolstellingen op rails geleverd aan Feldbinder tankbouw in Wittenberg en  6 sets 60 tons lasrolstellingen mogen leveren aan Ineos in Willemshaven. Ook heeft Rolls Royce in Noorwegen ons gevonden voor onze zwenkarmstellingen via onze Noorse dealer PR Maskin. En Euro Storage heeft in België het exclusief verkooprecht voor onze zwenkarmstellingen”, aldus Jos Lotgerink.

 

Import

Ooit begonnen in Saasveld als las- en constructiebedrijf en handelsbedrijf in handwielen voor afsluiters ten behoeve van onder andere de petrochemische industrie, importeert Dumeta Import-Export thans vanuit China kleine en grote machines voor de lasmechanisatie, zoals draaitafels, manipulatoren, lasrolstellingen en laskolommen, bestemd voor de Europese markt. Ook hefmagneten, taparmen, klauwplaten en verspanende machines behoren tot het leveringspakket. Tevens verhandelt en produceert Dumeta Handwheels & Extensions handwielen op de Nederlandse en internationale markt. Zo’n 300.000 stuks worden er jaarlijks in heel Europa verkocht.

“Om aan de hoge kwaliteit, die de Europese markt van ons vraagt tegemoet te komen, hebben wij zeer intensief contact met onze Chinese producenten. Alles wordt 100% ter plekke door ons gecontroleerd. Alleen dan kun je garanderen dat de kwaliteit van de door ons  geïmporteerde machines en apparatuur, naadloos aansluit bij de kwaliteitsbegrippen in West-Europa,” aldus Jos Lotgerink. “De samenwerking met Techsens heeft onze positie op het gebied van lasmanipulatoren en draaitafels in combinatie met robotisering alleen maar versterkt”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven