Ga naar hoofdinhoud

‘Safe-Lock steeds populairder’

Tijdens trochoïdale freesbewerkingen, waarbij de snijsnelheid en de axiale snijdiepte worden verhoogd, verbetert de productiviteit aanzienlijk, stelt Haimer.

Het Safe-Locksysteem voor uittrekbeveiliging van Haimer, al bekend bij gereedschapshouders voor (zware) freesbewerkingen, wordt ook elders steeds populairder, geeft het bedrijf aan. Te denken valt aan andere industrieën en tijdens HSC-bewerking met high-helix vingerfrezen en in trochoïdaal frezen.

Tijdens trochoïdale freesbewerkingen, waarbij de snijsnelheid en de axiale snijdiepte worden verhoogd, verbetert de productiviteit aanzienlijk, stelt Haimer. Zo kunnen bewerkingen drie keer sneller uitgevoerd worden met diepere diepten pf-sneden, zelfs als het gaat om harde en moeilijk te bewerken materialen.

Dit verhoogt echter het risico op het uittrekken van het snijgereedschap. Hoewel alleen een dunne chip meestal wordt verwijderd tijdens trochoidale freesbewerkingen, wordt de gehele lengte van de snijkant tijdens het proces gebruikt. Dit zorgt voor hogere axiale krachten waardoor de gebruiker extra aandacht moet besteden aan het veilig spannen van het snijgereedschap.

Vergrendeling

Een krimphouder met Safe-Lock biedt, volgens Haimer, meer veiligheid dan het Weldon-systeem. Het Safe-Lock uittrekbeveiligingssysteem zorgt voor het spannen van snijgereedschap, waarbij speciale borgrillen in de gereedschapshouder precies in de spiraalvormige groeven op de schacht van het snijgereedschap passen. Deze vergrendeling voorkomt dat het snijgereedschap uit de gereedschapshouder trekt. Bovendien verhoogt het de productiviteit door snellere toegestane snelheden en een langere standtijd.

Licentiepartners

Safe-Lock, dat 10 jaar geleden werd geïntroduceerd, voor de zware verspaning, bijvoorbeeld in de ruimtevaart- en energieproducerende industrie, is volgens Haimer de nieuwe standaard geworden op het gebied van gereedschapshouders voor freesbewerkingen. “Dit wordt bewezen door een groot aantal licentiepartners, zoals Walter, Widia, Sandvik Coromant, Seco Tools, Sumitomo, Kennametal, Helical, Emuge Franken, Data Flute, Niagara, OSG en Mapal.” In 2017 hebben ook Iscar en Ingersoll besloten snijgereedschappen aan te bieden met de Safe-Lock-schacht. Daarnaast hebben Kennametal en Mapal hun hydro-houders met Safe-Lock optie, operationeel en uitontwikkeld om aan te bieden op de markt, aldus Haimer.

"We zijn er trots op dat ons Safe-Lock uittrekbeveiligingssysteem zichzelf heeft bewezen als de nieuwe standaard in de zware en ruwe freesindustriegebieden, zoals trochoïdaal frezen”, zegt Andreas Haimer, managing director van Haimer GmbH. “We zijn daarom erg blij met onze nieuwe licentiepartners, die helpen bij het uitbreiden van de Safe-Lock-portfolio en om dit systeem beschikbaar te maken voor meer eindgebruikers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven