SafanDarley: ‘connected factory' op EuroBlech  • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

SafanDarley: ‘connected factory’ op EuroBlech 

SafanDarley presenteert volgende maand op de EuroBlech de nieuwste innovaties op het gebied van plaatbewerking, waaronder een compleet programma met geautomatiseerde oplossingen. Het bedrijf ziet de ‘E-volutie’ in plaatbewerking verder gaan richting een volledig digitaal aangestuurde en gecontroleerde fabriek.

Op de stand zijn de kantpersen van het bedrijf verbonden met een werkstation. Op een dashboard is in één overzicht relevante informatie voorhanden. Tevens staat de kantbank van de toekomst op de EuroBlech en worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van programmeersoftware getoond.

Vernieuwde R-Brake 130T

Eerste primeur bij SafanDarley is de vernieuwde R-Brake 130T. Bij de R-Brake zijn kantbank en robot in één systeem geïntegreerd.

R-Brake 130T (foto’s: SafanDarley).

Eén van de voordelen van de vernieuwde R-Brake is een compleet automatische gereedschap- en gripperwissel die gekoppeld is aan de machine, Deze kan samen met het product volledig offline geprogrammeerd worden middels SafanDarley RoboBend offline simulatie software.

E-Brake 35T Mini Cell

De compacte E-Brake Mini Cell.

De tweede oplossing op het gebied van automatisering is de E-Brake 35T Mini Cell. Deze machine kenmerkt zich door zijn compactheid en is ideaal voor het buigen van kleiner plaatwerk. Met de optionele automatische gereedschap- en gripperwisselfunctie is het mogelijk om snel te switchen tussen verschillende producten.

Naast de twee volledig geautomatiseerde oplossingen, biedt SafanDarley ook een semi-automatische E-Brake, de E-Brake iTC. Deze E-Brake is voorzien van een automatische gereedschapwisselaar en biedt een flexibele oplossing voor het produceren van kleine series. De gereedschapwisselaar is ingebouwd binnen het bestaande machineframe waardoor deze machine niet meer ruimte nodig heeft dan de standaard E-Brake.

H-Brake Hybrid 110 T Premium

Tijdens de vakbeurs in Hannover laat SafanDarley tevens een nieuw model Hybride kantpers zien. Deze hybride machine is speciaal ontwikkeld om hogere tonnages te kunnen realiseren op een kleine werklengte.

H-Brake Hybrid 110 T Premium.

De machine is voorzien van een O-frame waardoor een uitermate stabiele constructie met minimale doorbuiging is gewaarborgd.

Deze compacte, snelle machine is volgens het bedrijf uitermate geschikt voor het zetten van kleine complexe dikkere plaatdelen.

Nieuwe generatie E-Brake

Een andere noviteit is de kantbank van de toekomst. SafanDarley toont een concept van de nieuwe generatie E-Brake met een unieke vernieuwde aandrijving. De bekende servo-elektronische aandrijving op basis van het eigen ontwikkelde dual drive katrolprincipe is verder doorontwikkeld wat heeft geleid tot een geheel nieuw machineconcept.

De nieuwe generatie E-Brake is uitgevoerd met C-frame terwijl de achteraanslag over de gehele werklengte te gebruiken is. Tevens heeft de machine een geheel vlakke voorzijde, wat zorgt voor een optimale buigvrijheid.

Het brede programma kantpersen van SafanDarley is ondergebracht in twee productlijnen. Het vernieuwde programma bestaat uit de basislijn Premium en de high-end productlijn Ultra.

Premium-en Ultra-lijn

De machines in de Premium-lijn zijn elk een basisversie met scherpe prijsstelling. De Premium-uitvoeringen zijn uitgerust met alle benodigde toebehoren van een moderne kantbank.

Aan de machines in de ‘high-end’ Ultra-lijn zijn in de standaard uitvoering extra functionaliteiten toegevoegd ten opzichte van de Premium lijn. Zo zijn de Ultra-lijn-machines onder andere standaard uitgerust met een CNC-gestuurde bomberingstafel waardoor verschillende belastingsituaties automatisch worden gecompenseerd.

Tevens is het mogelijk om machines in de Ultra-lijn uit te voeren met een 3D-achteraanslag, waardoor voor de meest complexe buigproducten een juiste aanslagpositie te realiseren is. Voor nog meer nauwkeurigheid is de Ultra lijn uit te breiden met het E-Bend L Blue hoekmeetsysteem.

De genoemde productlijnen en de bijbehorende opties bieden aldus SafanDarley, een oplossing om zo efficiënt mogelijk te werken tegen zo laag mogelijke kosten.

SafanDarley staat met de ‘connected factory’ op de EuroBlech in Hannover in Hal 14, stand H14.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven