SafanDarley E-volutiedagen 2017 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

SafanDarley E-volutiedagen 2017

De nieuwe E-Brake.

SafanDarley organiseert in Lochem weer de E-volutiedagen. De bezoeker krijgt op 11 en 12 oktober een exclusieve kijk in de toekomst. Zo  wordt de nieuwe generatie E-Brake gepresenteerd en een E-Brake Mini Cell getoond. In de showroom is het brede aanbod aan kantpersen te zien; handmatig, semi-automatisch en volledig automatisch.

Na de succesvolle introductie van de SafanDarley E-Brake Ultrarange presenteert het bedrijf tijdens deze dagen de nieuwe generatie E-Brake kantpersen, de Econic. Deze (inmiddels al weer vierde) generatie E-Brake is de opvolger van de huidige E-Brake serie tot 100T. De E-Brake Econic is leverbaar van 35T tot 100T met een werklengte van 1250 tot  3100 mm.

De E-Brake Econic is voorzien van een nieuw design en is standaard uitgerust met EC20 besturing. De nieuwe besturingsconsole beschikt over een enkel beeldscherm met dubbele functionaliteit. Verder is de machine uit te breiden met tal van opties, waaronder E-Bend S plaatdikte meting en diverse buighulpen. Optioneel is het CNC gestuurde achteraanslag systeem uit te breiden tot vijfassen.

AutoPOL GT

AutoPOL is nu ook op de tablet eenvoudig te programmeren. Dit maakt de buigsimulatiesoftware mede geschikt voor de nieuwste SafanDarley EC40 Smart besturing (foto’s: SafanDarley).

Sinds de AutoPOL buigsimulatiesoftware begin deze eeuw werd uitgebracht, is het een voorloper geweest op het gebied van offline programmering van kantpersen. De nieuwe generatie, AutoPOL GT, is recent uitgebracht. De software is ontwikkeld voor efficiënt gebruik met behulp van moderne touchscreenapparatuur, waardoor AutoPOL ook op de tablet eenvoudig te programmeren is. Dit maakt de buigsimulatiesoftware mede geschikt voor de nieuwste SafanDarley EC40 Smart besturing. De verbeteringen zijn niet alleen aangebracht aan de gebruikersinterface, maar ook op het gebied van de technische functionaliteiten.

E-Brake Mini Cell

Speciaal voor de automatische productie van kleine complexe producten heeft SafanDarley een E-Brake Mini Cell ontwikkeld, een E-Brake 35T uitgerust met het nieuwste type Fanuc robot. De machine is een flexibele buigcel met een zeer compacte bouw, waardoor maar een beperkt vloeroppervlak nodig is. Deze E-Brake Mini Cell wordt tijdens de E-volutiedagen getoond met een automatische gereedschapwisselaar, om snel te kunnen switchen tussen verschillende producten.

Programma’s voor de E-Brake Mini Cell kunnen off-line gemaakt worden met Robobend off-line simulatie software. Hiermee worden vooraf alle bewegingen nauwkeurig gesimuleerd en geprogrammeerd. De E-Brake Mini Cell is naar klantwens te configureren.

Demonstraties

Tijdens de E-volutiedagen wordt het brede aanbod kantpersen getoond. Naast de speciale highlights als de nieuwe generatie E-Brake kantpersen en E-Brake Mini Cell, toont het bedrijf de nieuwste machines, E-Brake Ultra, E-Brake iTC met intelligent gereedschapwisselsysteem en de H-Brake Hybrid die in 2016 zijn geïntroduceerd.

Tevens presenteert SafanDarley machines uit de standaard range, zoals de E-Brake 40T Ergonomic, E-Brake35T met vergrote Q maat, de E-Brake 300T, de M-Shear en de H-Brake 400T. Er worden diverse workshops en demonstraties gegeven. Ook is er de mogelijkheid om te netwerken.

Meer info en reserveren

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven