Safan en Darley samen op Techni-Show • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Safan en Darley samen op Techni-Show

Op de komende Techni-Show 2012 zullen Safan en Darley onder de noemer ‘Een nieuwe dimensie in plaatbewerking’ hun noviteiten tonen. Primeurs bij Safan zijn het ‘Eye Augmented Reality’ en een nieuwe serie van E-Brake kantpersen. Darley toont een kantbank van 6 m lang.

Bij Safan ‘Eye Augmented Reality’ draagt de operator een bril, waarop additionele informatie wordt weergegeven die alleen de operator kan waarnemen. Zo kan de operator bijvoorbeeld zien waar de achteraanslag zich bevind, terwijl met het blote oog alleen het gereedschap zicht baar is. Ook kan andere relevante data zoals de positie waar het gereedschap moet komen of andere extra werkinstructies worden geprojecteerd. 

 

Safan Eye Augmented Reality Techni Show

Safan Eye is genomineerd voor zowel de Techni-Show Innovatie Awards als de Made in Holland Award (foto’s: Safan)

 

E-Brake

Tijdens de Techni-Show 2012 lanceert Safan een nieuw model afkantpers, de E-Brake 130T 4100. Met deze uitvoering waar later ook nog een 130T 3100 volgt mikt Safan op de markt van de gevelbekleding. Deze E-Brake maakt gebruik van het bekende katrolprincipe waarbij geschiedt door middel van twee servomotoren. Opvallend is de onderbalk die, zonder bombering, een minimale doorbuiging heeft tijdens het buigproces.

 

Darley

Een van de noviteiten van Darley is een grote kantbank. Deze kantbank heeft een perskracht van 4000kN en een werklengte van 6.200mm. Bijzonder is dat deze machine vlak op de vloer staat en daardoor geen apart fundament noodzakelijk is. De machine is verder volledig CNC-gestuurd, uitgerust met een grafische besturing, en voorzien van een automatische gereedschapklemming, bombering en een CNC-gesynchroniseerde buighulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven