Ga naar hoofdinhoud

Safan buigt met dubbel meetsysteem

Het nieuwe hoekmeetsysteem dat SafanDarley tijdens het open huis presenteerde, met als naam E-bend L, is een lasermeetsysteem dat tijdens het afkanten gereedschap-onafhankelijk buighoeken kan meten. Het systeem maakt dus geen gebruik van de gereedschappen voor de kalibratie van de meting.

Daarmee is de hoekmeter E-bend L van SafanDarley universeel inzetbaar en ook meteen na het wisselen van onder- en bovenafkantgereedschappen te gebruiken. Hoekmeten wordt bij afkanten ingezet om verschillend terugveergedrag te meten en te compenseren.

  

Safan width =

SafanDarley demonstreerde tijdens het open huis het nieuwe hoekmeetsysteem op een H-Brake 175T (foto’s: Reinold Tomberg) 

 

Dubbel

Safan heeft gekozen voor een dubbel uitgevoerde meetsysteem: voor en achter de onderbalk van de kantpers wordt met behulp van een laserstraal tijdens het buigen de werkelijke buighoeken aan voor- en achterzijde gemeten. Afhankelijk van de gemeten hoek volgt een nazetting (soms twee nazettingen bij materialen als hogesterktestalen). Zie ook de video hieronder:

 

 

Gestuurde as

Het gehele meetsysteem bevindt zich op een CNC-gestuurde machine-as. Hiermee kan een lang plaatwerkstuk op meerdere plekken gemeten worden. Vervolgens is het bijvoorbeeld mogelijk om scheefstand van de afkantpers te corrigeren of via het verstellen van de bombering de juiste buighoek te bereiken.

 

In een komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over het Open Huis van SafanDarley. Als u dat ook wilt lezen: neem een abonnement op Metaal Magazine. Kijk hier voor een aanbieding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven