Ga naar hoofdinhoud

S141 nieuwe binnenrondslijper van Studer

Een kijkje in de S141 van Studer tijdens de presentatie in Thun (foto's: Reinold Tomberg)

De nieuwe Studer S141 slijpmachine werd onlangs tijdens het Grinding Symposium in Thun (CH) door United Grinding met veel trots gepresenteerd als de nieuwe benchmark voor het binnenrondslijpen. Op deze machine kunnen werkstukken met een lengte tot 1300 mm opgespannen worden, die inwendig tot een lengte van 250 mm en uitwendig tot een lengte van 150 mm geslepen kunnen worden.

De maximale werkstukdiameter boven het machinebed bedraagt 400 mm en de maximale werkstukmassa is 250 kg. Enkele bijzonderheden van deze machine: alle machine-assen zijn voorzien van lineaire aandrijvingen, werkstuktafel kan automatisch zwenken voor het slijpen van conische en kegelvormen, voor het dressen (afritsen) zijn op de machine twee stations beschikbaar en de over een verticale as roterende revolver kan tot vier direct-aangedreven slijpspillen opnemen waarvan maximaal twee voor uitwendig slijpen.

In de bijgevoegde PDF is van pagina 16 t/m pagina 36 veel technische informatie te vinden over de Studer S141:

– Studer S141 Presentatie Grinding Symposium 2014

S141 Studer
De feestelijke presentatie van de Studer S141 eind mei tijdens het Grinding Symposium in Zwitserland

Voor de geleidingen van de asbewerkingen is de S141 voorzien van ‘Studerguide’. Kort samengevat is dit een geleidingssysteem waarbij een voorspanning opgewekt wordt door de magnetische krachten van de lineaire motoren, die in combinatie met een gepatenteerde oppervlaktestructuur van de geleiding een effect geeft dat vergelijkbaar is met dat van hydrostatische geleidingssystemen. Het machinebed is van synthetisch graniet (Granitan genaamd), dit is een mengsel van epoxyhars en graniet met goede thermische en dempende eigenschappen.

De Ridder Studer S141
Goed zichtbaar de twee stations voor het ritsen van de slijpschijf. In ons land wordt Studer vertegenwoordigd door De Ridder uit Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven