Roto neemt Franse Prestia over • Metaal Magazine
Nieuws

Roto neemt Franse Prestia over

Ditmar Koster, CEO van Roto (tweede van links), en Tom van Lindert, CFO van Roto (derde van links), te midden van heren van Prestia (foto: Roto).

Roto, met het hoofdkantoor in Uitgeest, heeft 100% van de aandelen van de Franse Prestia Group overgenomen. Het vormt volgens het Nederlandse bedrijf een goede aanvulling op het bestaande Roto business portfolio van De Boer Staal, Staco, Rotocoat en Rezinal.

Prestia Group is gespecialiseerd in het conserveren van staal, rvs en aluminium door middel van thermisch verzinken, centrifuge verzinken, schooperen, natlakken en poedercoaten. Prestia Group heeft ongeveer 450 medewerkers, twaalf productielocaties en heeft het grootste verzinkbad van Frankrijk.

Roto is een holding met 4 staalbedrijven. Prestia Group is vooral complementair aan Rotocoat, dat in Nederland dezelfde oppervlaktebehandelingsactiviteiten uitvoert en het langste verzinkbad van Nederland heeft.

‘Best practices delen‘

Roto is erg enthousiast over deze versterking. “Het zal zowel aan Rotocoat als Prestia Group ten goede komen om ‘best practices’ te delen en hun diensten nog beter af te stemmen op de behoeften van hun (toekomstige) klanten.”

Door samen te werken, kunnen de bedrijven ook duurzamer werken en een bijdrage leveren aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

‘Groei voortzetten‘

“Wij zijn verheugd ons te kunnen aansluiten bij een Europese industriële groep die ons de mogelijkheid geeft onze ontwikkeling door interne en externe groei te kunnen voortzetten”, zegt Christian Wozniak, chairman Executive Board van Prestia Group.

“Deze integratie stelt ons in staat om ons op de Franse markt verder te ontwikkelen en onze positie als benchmark voor anticorrosie in Frankrijk te versterken.”

‘Verdere groei en verduurzaming‘

Ook Ditmar Koster, CEO van Roto, is enthousiast. “Wij zijn zeer verheugd alle Prestia-medewerkers te verwelkomen in de Roto-familie. Dankzij sterk leiderschap waren de resultaten van Prestia Group de afgelopen tien jaar uitstekend en zorgden voor een continue winstgevende groei.”

“Roto wil deze reis uiteraard graag voortzetten en verwacht door verdere samenwerking voor verdere groei en verduurzaming van de kernactiviteiten van Prestia Group te kunnen zorgen.”

Roto noemt zich de duurzame kleurrijke metaalfamilie-groep. De activiteiten omvatten staal en staalbewerking (De Boer Staal en De Boer Snijbedrijf in Uitgeest), roostertechnologie (Staco – roosters en strekmetaal met vestigingen in het Nederlandse Reuver, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Polen), oppervlaktebehandeling (Rotocoat – thermisch verzinken en poedercoaten in Heerhugowaard, Wolvega, Kampen en Dieren), zinkrecycling (Rezinal – zinkrecycling in Heusden-Zolder (B))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven