Ronny rijdt rond bij hightech-cluster • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ronny rijdt rond bij hightech-cluster

Omron gaat samenwerken met Innovatiecluster Drachten (ICD), een groep samenwerkende hightechbedrijven in Noord-Nederland. Als voorbeeld van de oplossingen die het bedrijf in industriële robots en cobots heeft, rijdt ‘Ronny’ rond binnen het ICD.

Ronny is een door Omron ontwikkelde autonomous mobile robot (amr), een mobiele robot die zich aanpast aan zijn omgeving. De robot maakt een scan van zijn omgeving door middel van ingebouwde sensoren en lasers. Zo wordt de omgeving in kaart gebracht en bepaalt Ronny zelf de meest efficiënte route.

“Het imago van de amr is sterk en wekt veel interesse bij studenten”, vertelt Binne Visser, voorzitter van Innovatiecluster Drachten. ”Ze kunnen op een natuurlijke manier kennismaken met dit soort robottechnologie in onze shared knowledge innovation learning lab (Skill) en op basis hiervan aanvullende producten ontwikkelen.”

Ook kennismaken met cobot

Naast Ronny kunnen bezoekers ook kennismaken met de Omron TM cobot voor geavanceerde toepassingen op het gebied van robotica en vision.

“We zijn vooral verrast door de vele mogelijkheden die er zijn en de nieuwe toepassingen die deze technologie met zich meebrengt. Daarnaast biedt het veel mogelijkheden om te onderzoeken wat dit betekent voor toekomstige innovatieve oplossingen”, aldus Visser.

Samenwerking Omron-ICD

“De missie van Omron is om levens te verbeteren en bij te dragen aan een betere samenleving”, zegt Barry Oorbeek, key account manager Industry Solutions bij Omron. “De samenwerking met het ICD past hier perfect bij.”

 “We willen graag kennis delen met onderwijsinstellingen, en onze innovaties en expertise inzetten voor grote producerende techbedrijven. We zijn trots dat ICD onze eerste Innovation Partner is.”

“Door deze samenwerking is het ICD altijd op de hoogte van de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van industriële automatisering”, vervolgt hij.

In contact met hightechbedrijven

“Het voordeel voor Omron is dat wij via het ICD in contact komen met de hightechbedrijven in Noord-Nederland voor verdere samenwerking”, voegt Oorbeek toe.

“Omron is voor het ICD een partner van wereldformaat met geavanceerde industriële robots en cobots. Het bedrijf is vooruitstrevend in het ontwikkelen van geavanceerde toepassingen voor industriële automatisering”, zegt Visser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven