Robots vervoeren auto’s in Audi-fabriek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Robots vervoeren auto’s in Audi-fabriek

Met Ray kunnen auto’s met een lengte tot 5,3 meter snel worden vervoerd en tijdelijk plaatsbesparend worden opgeslagen (foto's: Audi)

In het kader van de ‘intelligente fabriek van de toekomst’ test Audi AG een systeem waarbij robots auto’s vervoeren van de fabriek naar een tijdelijke opslagplaats. Op basis van hun bestemming krijgen ze daar een tijdelijke plek toebedeeld om vervolgens op transporttreinen te worden geladen. Audi maakt zich op voor de industriële toepassing van dit systeem en onderzoekt ook andere mogelijkheden voor dergelijke robots.

De toepassing van robots die auto’s vervoeren heeft diverse voordelen: het voorkomt lange loopafstanden voor werknemers en het verbetert de ergonomie. Bovendien dragen de robots bij aan nog efficiëntere processen in en rond de fabriek. De robots die ‘Ray’ zijn gedoopt, komen uit de koker van Serva Transport Systems uit Duitsland.

Zodra een voldoende aantal auto’s klaar is voor vertrek naar een bepaalde bestemming, verplaatst de robot ze naar de locatie van waaruit ze op de trein worden geladen
Zodra een voldoende aantal auto’s klaar is voor vertrek naar een bepaalde bestemming, verplaatst de robot ze naar de locatie van waaruit ze op de trein worden geladen

 

Al in 2013 werden deze robots genomineerd voor de ‘German Founder Award’. Robot Ray kan vrij bewegen en is behoorlijk flexibel. Zijn basis wordt gevormd door een zes meter lang frame, waarbij sensoren de positie en de afmetingen van een auto vaststellen. Vervolgens pakt de robot voorzichtig de wielen vast en tilt de auto zo maximaal tien centimeter op. Ray ‘parkeert’ de auto daarna volautomatisch op zijn bestemming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven