Robots strijden op Robot Day • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Robots strijden op Robot Day

150 tweedejaarsstudenten van NHL Stenden Hogeschool laten hun zelfontworpen en gebouwde robots de strijd met elkaar aangaan tijdens Robot Day. De slimme robots houden een wedstrijdje op het gebied van snelheid, slimheid, robuustheid en schoonheid. Ze zijn uitgerust met tientallen motoren, diverse sensoren, camera’s en geavanceerde software.

Robot Day is een vast onderdeel in de bacheloropleidingen Informatica, Elektrotechniek (foto) en Werktuigbouwkunde aan NHL Stenden. Daarmee sluit de hogeschool aan bij een wereldwijde ontwikkeling op het gebied van Robotica.

De studenten zijn uitgedaagd om een robot te ontwikkelen voor de Robot Day wedstrijd (op woensdag 27 juni), bestaande uit negen totaal verschillende opdrachten. Door de complexiteit van de robots wordt er veelal multidisciplinair gewerkt.

Grote diversiteit

Anders dan voorgaande jaren zijn de studenten dit jaar totaal vrij gelaten bij het ontwikkelen van hun robot, zodat ieder team een compleet andere aanpak heeft gekozen voor de opdrachten. De diversiteit in robots is dan ook nog nooit zo groot geweest.

Waar sommige teams een schorpioen-achtige robot bouwen, hebben andere groepen gekozen voor een spin op wielen of een tank-achtig ontwerp met rupsbanden.

Creativiteit in leerproces

Met Robot Day richt NHL Stenden Hogeschool zich op de toekomst, om studenten op een moderne manier te laten leren om zo innovatieve producten te kunnen ontwikkelen.

De effectiviteit van het leerproces neemt toe bij de studenten, omdat zij hun creativiteit in het leerproces meer kwijt kunnen, aldus NHL Stenden.

Robottechnologie is behalve bij industriële productie ook toepasbaar op plekken waar lopen beter werkt dan rijden of rollen, zoals het bewegen op oneffen terrein of het beklimmen van trappen.

Zo kunnen robots bijvoorbeeld worden ingezet voor het opruimen van vervuiling of het onschadelijk maken van mijnen en voor huishoud- en zorgtoepassingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven