Ga naar hoofdinhoud

Robot met 3 m bereik bij Yaskawa-Motoman

Yaskawa-Motoman komt naar de Techni-Show 2012 met verschillende robottoepassingen. Samen met partners worden een aantal noviteiten worden getoond. Bijvoorbeeld de MH50-20 lasrobot, op de foto hiernaast, met een werkbereik van ruim 3 m. Ook toont Yaskawa-Motoman het snelle robotduo MPP3 en MPK2

Systeemintegrator Robomotive, genomineerd voor de Techni-Show Innovation Award, zal een dubbelarmige robot demonstreren in combinatie met flexibele grijptechnieken en 3D vision. Er zal een werkende assemblage-toepassing worden getoond, die de mogelijkheden van de ‘humanoïde’ robot laat zien.

 

SDA10 width =

Twee-armige robot die Yaskawa-Motoman tijdens de Techni-Show laat zien (foto’s: Yaskawa-Motoman)   

 

Beladen en laden

BMO zal twee mogelijkheden tonen voor het beladen en ontladen van bewerkingscentra.  Als eerste een compacte cel met een robot voor werkstukbelading van verspanende machines, die is uitgerust met spangereedschappen van Roemheld (hydraulische spansystemen), Hilma (machineklemmen) en Stark (nulpuntspansystemen). Een hoge werkstukflexibiliteit is daarbij mogelijk door de elektronisch (vanuit de besturing) verstelbare bek-opening van de Hilma-klem. De robot plaatst een pallet met de klem in de machine, waarbij de programmeerbare klemopening aan de werkstukafmetingen kan worden aangepast. De tweede innovatie betreft een compacte beladingscel, die als mobiele unit flexibel aan verschillende bewerkingscentra kan worden gekoppeld. Zie ook de video hieronder:

 

 

Live-demo

Ook aanwezig is het Revxperts systeem, waarmee op een eenvoudige manier robots kunnen worden geprogrammeerd. Simpelweg door een afloop met een handgereedschap eenmalig te doorlopen, kan de robot dit patroon overnemen. Bezoekers van de Techni-Show 2012 kunnen het systeem zelf testen. . Tenslotte zal er ook nog een voorbeeld worden getoond van 3D plasmasnijden in combinatie met off-line programmeersoftware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven