RoboJob op Metavak met Turn-Assist 200i • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RoboJob op Metavak met Turn-Assist 200i

De Belgische CNC-specialist RoboJob staat op de Metavak-beurs met zijn eerste ‘geïntegreerde’ model: de Turn-Assist 200i. Dit na de EMO in Hannover waar met name de imposante Tower de aandacht trok.

Bij de Turn-Assist 200i, een standaardproduct voor de automatisering van draai- en slijpmachines, en ook draai/freescombinaties, zijn de werkstukaanvoer en -afvoer, de robot, de bedieningsconsole én de veiligheid op één onderstel geassembleerd.  Hierdoor kan deze automatisering erg makkelijk van de éne CNC-machine naar de andere verplaatst worden.  Een transpallet of vorkheftruck volstaat om daarna direct weer aan de slag kan.

Tower

De Tower toonde op de EMO-vakbeurs niet alleen werkstukbelading, maar ook het beladen en ontladen van opspanningen.  Op termijn zal deze toren ook alle gereedschappen kunnen beladen, waardoor de autonomie van de productiecel nog verder verhoogd wordt.  Het wordt dan immers mogelijk om zowel enkelstuks als seriewerk door elkaar te produceren, wat de efficiëntie, de flexibiliteit en het rendement van de verspaner nog meer ten goede komt.

“De EMO-beurs is een gigantische beurs die druk bezocht wordt door mensen uit de ganse wereld.  In Gorinchem kunnen we weer de banden aanhalen met onze klanten uit eigen streek”, vertelt CEO Helmut De Roovere.

Metavak

Het is voor de derde keer dat RoboJob deelneemt aan Metavak. De vakbeurs in Evenementenhal Gorinchem vindt plaats van dinsdag 31 oktober tot en met donderdag 2 november.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven