RoboJob beperkt stilstandtijd robot • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RoboJob beperkt stilstandtijd robot

RoboJob heeft een manier ontwikkeld om de stilstandstijd van een robot te gebruiken voor voor- of nabewerkingen (foto: RoboJob)

Afhankelijk van de cyclustijd heeft een robot enkele tientallen seconden tot meerdere minuten de tijd om andere taken te doen. Dat is nu ‘rusttijd’: de robot staat immers stil totdat hij het signaal krijgt om een werkstuk uit de CNC-machine te nemen, om er vervolgens een volgend stuk in te plaatsen. RoboJob uit Heist-op-den-Berg (B) maakt het nu mogelijk om deze rusttijd te gebruiken voor voor- of nabewerkingen.

Met de Turn-Assist software is het mogelijk om de robot ook voor voor- en nabewerkingen in te stellen. De operator bepaalt wat de robot dient te doen zoals bijvoorbeeld een afgewerkt stuk wassen, een serienummer ponsen of een afgewerkt stuk ontbramen. Wanneer er met de ‘Pallet-Unload’ uitbreiding wordt gewerkt, kan de robot de pallet ook prepareren voor een volgende laag werkstukken, bijvoorbeeld door het opleggen van een stuk karton tussen de verschillende lagen. Deze nieuwe functies behoren nu standaard tot de software. Daarnaast kunnen bedrijven die al een robot van RoboJob in gebruik hebben een software-update krijgen, waarmee deze functies ook voor oudere systemen beschikbaar wordt. “We hoeven de installatie bij een klant niet stil te leggen om nieuwe functies mogelijk te maken,” aldus De Roovere, mede-oprichter van RoboJob. “Met een USB-aansluiting is de software-update snel geïnstalleerd, en kan onze klant meteen weer aan het werk.  Met het grote verschil dat hij vanaf dat moment opeens heel wat meer richtingen uit kan.”

De nieuwe functies voor voor- en nabewerkingen presenteert RoboJob van 25 tot 27 maart 2015 op de MTMS-beurs in Brussel (B).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven