Rijva plaatst pers bij VD Leegte Metaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rijva plaatst pers bij VD Leegte Metaal

Onlangs werd een 450 tons mechanische excenterpers door Rijva in bedrijf gesteld bij VD Leegte Metaal in Hapert. De Sangiacomo excenterpers is een van de grootste C-frame persen van deze Italiaanse fabrikant. De pers is bijna vijf meter hoog en heeft een eigen massa van ongeveer 50.000 kg.

Volgens adjunct-directeur Peter van der Horst van VD Leegte heeft de machine het grote voordeel dat hij van verschillende kanten gemakkelijk bereikbaar is en geschikt is voor relatief kleine series waarbij men een forse perskracht verlangt. Peter van der Horst: “Bij ons draait het bij deze pers vooral om automotive-producten waarbij het materiaal handmatig wordt ingelegd. Zo willen we hem bijvoorbeeld gebruiken voor het persen van kokers, waarbij veel met stroken wordt gewerkt. Het C-frame biedt je daarbij rondom alle nodige ruimte.”

 Rijva Sangiacomo C-frame pers

Bij de pers heeft VD Leegte Metaal ook de simpele slaglengte-verstelling als een belangrijk pluspunt ervaren. De maximale slaglengte is teruggebracht tot 160 mm, waardoor een nauwkeurige variatie in het bereik tussen 20 mm en 80 mm mogelijk is gemaakt. De Sangiacomo pers is uitgerust met een hydraulische koppeling-remcombinatie, waarmee 26 inschakelingen per minuut mogelijk zijn (foto: Rijva)

 

Inmiddels is de pers door de mensen van importeur Rijva uit Vaassen bij VD Leegte Metaal geïnstalleerd. De 450 tons excenterpers is op speciale zware dempers geplaatst. Om een acceptabele werkhoogte te realiseren is ervoor gekozen de pers 200 mm verdiept op te stellen. In verband hiermee zijn door de fabrikant aan de pers enkele belangrijke constructieve aanpassingen uitgevoerd.

 

Meer mogelijkheden 

Adjunct-directeur Van der Horst merkt ten slotte op dat zijn bedrijf bij de aanschaf van deze indrukwekkende Sangiacomo excenterpers niet direct een speciaal of nieuw doel voor ogen had. ‘Hij diende allereerst ter vervanging van enkele oudere persen waarover wij hier voorheen beschikten. Maar dat deze ongewoon grote C-frame pers ons beslist weer heel wat meer mogelijkheden gaat bieden, dat zullen we ongetwijfeld al snel volop kunnen ervaren.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven