Rijva installeert nieuwe persstraat bij Van Zelst • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rijva installeert nieuwe persstraat bij Van Zelst

De 400 tons portaalpers van Sangiacomo bij Van Zelst Metaalwaren uit Vaassen (foto: Rijva)

Van Zelst Metaalwaren uit Vaassen heeft een nieuwe persstraat in gebruik genomen. Het betreft een 400 tons portaalpers van het Italiaanse fabrikaat Sangiacomo, compleet met een bandaanvoerlijn van Dimeco. Samen met een bijpassende besturing werden beide systemen geleverd door Rijva uit Vaassen. Bij Van Zelst werden reeds eerder drie van dergelijke portaalpersen geïnstalleerd.

De nieuwe 400 tons portaalpers is bedoeld voor verdere capaciteitsuitbreiding. “De redelijk compacte bouw van de Sangiacomo pers heeft het voordeel dat de installatie geen extra investeringen vergde voor een bijzondere fundatie en ingrijpende aanpassingen in de fabriekshal”, aldus Rutger van Zelst, General Manager bij Van Zelst Metaalwaren.

Tegengestelde excenterassen

De plaatstalen portaalframe pers beschikt over een perskracht van 4.000 kN, bij een vaste slaglengte van 250 mm. Het aantal slagen is variabel van 30 tot 65. Bij de aandrijving is gekozen voor twee tegengesteld lopende excenterassen. Hierdoor worden onnodige dwarskrachten op de geleidingen voorkomen en is een rustige loop gewaarborgd. De pers is uitgerust met vier Rotobloc rollijsten voor het gereedschapwisselen. Er wordt een hydraulische motor van het fabrikaat Danfoss toegepast voor de stoterhoogteverstelling. De voor- en achterzijde van de perstafel zijn voorzien van een pneumatisch bediend scherm. Voor gebruik in combinatie met deze Sangiacomo portaalpers leverde Rijva een Dimeco bandaanvoerlijn, bestaande uit een aangedreven afwikkelhaspel, een bandrichtmachine en een rollenaanvoerapparaat. De eerste is geschikt voor een coilmassa tot 8.000 kg, bij een maximale bandbreedte van 840 mm. De toegepaste bandrichtmachine, uitgerust met elf richt- en vier transportwalsen, is berekend op materiaaldiktes van 0,15 mm tot 2,0 mm. Bij het snelle rollenaanvoerapparaat wordt een opschuifnauwkeurigheid van +/- 0,05 mm aangegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven