Ga naar hoofdinhoud

De Ridder voegt Microcut en Maple toe aan programma

Microcut bouwt complete vijfassige bewerkingscentra in een gunstige prijsklasse (foto: Microcut)

Per direct heeft De Ridder THO uit Best de vertegenwoordiging van Microcut voor de Benelux. Hiermee voegt de leverancier een waardevolle machinebouwer toe aan het programma. Ook nieuw in het leveringsprogramma zijn de machines van Maple. Maple Technologies is net als Microcut een Taiwanese machinebouwer welke compleet uitgeruste drie-assige bewerkingscentra levert tegen competitieve prijzen.

Reeds in 2008 bouwde Microcut hun eerste vijfassige machine en sindsdien zijn er honderden machines wereldwijd geleverd.   Naast een interessant vijfassig programma biedt Microcut  tevens een volledig programma drieassige verticale bewerkingscentra, horizontale bewerkingscentra, kotterbanken en zowel teach-in als CNC draaimachines. De Microcut MCU-MCG is een vijfassig simultaan bewerkingscentrum met een rondtafel van diameter 600 mm of 800 mm. Er kan gekozen worden om de machine te besturen met Heidenhain, Siemens en Fanuc. De symmetrisch gelagerde en koppelaangedreven draaizwenktafels komen van LCM of Kessler. De machine is geschikt voor een werkstukmassa tot 1.300 kg.

Maple

Naast de standaard ME-serie biedt Maple de M-one en M-one APC met wisseltafel. De ME-serie is geschikt voor algemene verspaning en jobbers. De machine heeft een X-slag van 750 mm tot 1.200 mm. Maple voert de ME standaard compleet uit met bijvoorbeeld een 24-voudige wisselaar, spanentransporteur, electronisch handwiel, Splashring en spanenspoelsysteem. Voor een hogere vorm van automatisering biedt Maple de M-one APC. Dit is een verticaal bewerkingscentrum uitgevoerd met een automatische palletwisselaar die 180° zwenkt binnen 7 s.

Maple ME
Maple Technologies produceert drie-assige machine die standaar compleet zijn uitgevoerd (foto: Maple)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven