De Ridder plaatst hoogrotatiespil op draadvonkmachine • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

De Ridder plaatst hoogrotatiespil op draadvonkmachine

Door een draadvonkmachine uit te rusten met een hoogrotatiespil van ITS Technologies, kan de machine ingezet worden voor het dressen van slijpschijven (Tim Wentink)

Sinds kort kan De Ridder de draadvonkmachines uitrusten met een hoogrotatiespil van ITS Technologies uit Oberndorf (D). Op de voorgaande TechniShow in Utrecht werd deze samenstelling gepresenteerd op een draadvonkmachine van Sodick. De rotatiespil kan gebruikt worden bij het dressen en profileren van slijpschijven met behulp van draaderosie.

De spil, waarop een slijpschijf geklemd kan worden, kan eenvoudig op het machinebed van de draadvonkmachine worden gemonteerd. Het dressen van een CBN- of diamantslijpschijf gaat met een toerental van maximaal 3.000 min-1, waarbij de EDM-draad als dress-gereedschap dient. Door het draadvonken komen er geen krachten op de slijpschijf. Daardoor is een rondloopnauwkeurigheid kleiner dan 2 micrometer te bereiken. Bij het bewerken van contouren kan een binnenradius van 0,05 mm gerealiseerd worden.

Indexeerbaar

ITS biedt tevens de mogelijkheid om een draadvonkmachine uit te rusten met een indexeerbare rotatiespil. Hiermee wordt een extra as verkregen en dit geeft meer mogelijkheden bij het bewerken van complexe werkstukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven