RFA Robotloader voor Nieuwstraten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RFA Robotloader voor Nieuwstraten

RFA Robotloader Kawasaki RS20N met RFA-Raster op tablet-pc bij Nieuwstraten (foto's: RFA).

Nieuwstraten Metaalbewerking uit De Lier heeft na de aanschaf van een nieuwe Mazak draaibank een uitgebreid onderzoek gedaan naar geautomatiseerde beladingssystemen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een RFA Robotloader met het RFA-Raster systeem.

De doorslag voor Peter Schulte van Nieuwstraten gaf de korte levertijd, de gunstige prijs en de mogelijkheid om de robotcel uit te breiden met een grote verrijdbare pallet voor de aanvoer van de werkstukken. De autonomie van de robotcel is hierdoor zeer groot.

Een Kawasaki RS020NFE91 is op een RFA-Raster console opgebouwd. Deze is uitgevoerd met 3 mogelijkheden voor de aanvoer van werkstukken: Een verrijdbare pallet, een rastertafel en een dubbele rolstelling voor assen.

De cel wordt bestuurd door bijbehorende RFA-Raster software waarmee door middel van eenvoudige instellingen, die in afbeeldingen worden weergegeven, de robot wordt ingesteld.

Ook andere automatiseringen

De zomer stond bij RFA Rijlaarsdam Factory Automation uit Zwijndrecht sowieso in het teken van het automatiseren van CNC bewerkingsmachines. Behalve bij Nieuwstraten heeft het bedrijf ook bij Tebra Messenindustrie in Hoogeveen en Van der Vegt Fijnmetaal in Raalte Robotloaders gerealiseerd.

De systemen worden geoptimaliseerd, uitgebreid en aangepast aan de eisen van het specifieke productieproces van de gebruiker en voorzien van eenvoudig te bedienen intuïtieve software. Deze systemen zijn gebaseerd op RFA’s flexibele RFA-Raster robotoplossingen met open layout door afscherming met lichtschermen volgens de CE normen.

Tebra: Robotloader bij slijpmachines

RFA Robotloader Kawasaki RS20N met 2 slijpmachines bij Tebra.

Bij Tebra is, nadat de eerste RFA Robotloader al jaren tot volle tevredenheid in gebruik is, een tweede Robotloader met nu een Kawasaki RS020NEE91 robot opgebouwd bij twee slijpmachines. Rondmessen worden automatisch in slijpmachines geladen.

De robot kan een grote range aan diameters door middel van vacuümgrijpers hanteren. Door een lasergestuurde diktemeting wordt er op een dubbele plaat gecontroleerd. Met behulp van de RFA-ProductionManager worden de aantallen, afmetingen van de werkstukken en grijpers eenvoudig op een tablet-PC ingesteld.

Robot voor zwaardere werkstukken


RFA Kawasaki Robotloader belaadt Doosan Puma 2600 bij Van der Vegt.

Voor de broers René en Alfons Van der Vegt is de Daewoo Puma 2600 geautomatiseerd door middel van een grote robot met 80 kg hanteringsgewicht. De Kawasaki RS080NFE02 robot met een flink bereik met een diameter van 4.200 mm hanteert ook de zwaardere werkstukken probleemloos. Ondanks de grotere robot is de machine vrij toegankelijk voor de operator doordat de robot onder een hoek geplaatst is.

Naast de aanvoer op een werkstuktafel met raster worden gezaagde delen direct door middel van een magneetgrijper aan de robot van de europallet genomen waardoor deze niet door de operator gehanteerd hoeven worden. De werkstukken die gereed zijn, worden door de robot op een tweede europallet geplaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven