RFA-Connect: onbemand én bewaakt produceren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RFA-Connect: onbemand én bewaakt produceren

RFA heeft softwaremodule RFA-Connect gepresenteerd. Deze software is een uitbreiding op de RFA-Raster bedieningssoftware voor RFA’s beladingsrobots. De RFA-Connect module is voorzien van IP camera. Daarmee kan een RFA-Robotloader 24/7 produceren, terwijl de gebruiker op afstand toezicht kan houden op de robotcel.

Met de RFA-Connect module met IP camera is de gebruiker altijd op de hoogte van de status van de productie. Soms valt de productie stil als onverhoeds iets misgaat. Denk aan perslucht die wegvalt, een van de werkstukken die van een verkeerde afmeting is, het magazijn dat leegraakt of de machine die stopt.

Door RFA-Connect krijgt de gebruiker hiervan een melding op de smartphone. Er wordt gemeld welke verstoring heeft plaatsgevonden. Ook wordt een video van de laatste 30 seconden productie gestuurd om te kunnen analyseren wat er is gebeurd.

Roosterfunctie

In de RFA-Connect software is ook een roosterfunctie beschikbaar. Door op verschillende dagen en tijdstippen bepaalde verbonden telefoons in te roosteren, wordt voorkomen dat altijd dezelfde medewerker de meldingen ontvangt.

Naast status updates worden ook interessante statistieken over de productie samengesteld. De gegevens worden als overzichtelijke grafieken weergegeven. Op basis van de grafieken kan de rendabiliteit en effectieve inzet van de RFA-Robotloader geanalyseerd worden.

Met RFA-Connect wordt onbemand en bewaakt geproduceerd, stelt het bedrijf. Hierdoor is onbemand produceren nog beter beheersbaar en kan tijdig ingegrepen worden bij stilstand. De software uitbreiding is gepresenteerd tijdens de Metavak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven