Requiem voor de CO2-laser? • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Requiem voor de CO2-laser?

Adige LT8 buislasersnijder van BLM.

Na jaren trouwe dienst lijkt de CO2-laser als snijtechnologie in de metaalbewerking uitgerangeerd. Enkele machinebouwers leveren al geen CO2-lasersnijmachines meer; anderen bieden de technologie wel nog aan, maar verkopen er amper van. Terecht? Vakblad Metaal Magazine gaat hier dieper op in.

Fabrikanten als LVD, Bystronic, BLM en Mazak geven hun visie op de zeer snelle opkomst van de fiberlaser voor het snijden van metaal. Hoewel de CO2-lasersnijder nauwelijks meer wordt verkocht, heeft deze methode nog wel degelijk pluspunten boven de fiberlaser.

Beter resultaat

Zo kan bij het snijden met stikstof bij dikkere plaat een kleine braam ontstaan en bij het snijden met zuurstof niet. Ook levert de CO2-laser nog altijd een beter resultaat als een zeer gladde oppervlaktekwaliteit verlangd wordt. De fiberlaser blijkt economisch gezien niet altijd de beste keuze.

Diodelaser?

En hoe moet de nieuwe uitdager in de markt, de diodelaser, worden gezien? Biedt het specifieke voordelen of is het op dit moment toch vooral een nicheproduct? Lees het hele verhaal in het mei-nummer van Metaal Magazine.
Word nu abonnee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven