Renishaw komt met industriële 3D-printer • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Renishaw komt met industriële 3D-printer

De EVO Project is een 3D-printer van Renishaw dat speciaal is ontwikkeld voor industriële toepassingen (foto: Renishaw)

Renishaw onthult een machine die speciaal is ontwikkeld voor industriële toepassingen. Het EVO Project is het eerste 3D-printsysteem van Renishaw dat gericht is op grotere productieaantallen. De machine legt een grote nadruk op automatisering, monitoring en een manloze aansturing. Het hanteren van poeders gaat automatisch en de poeder recirculatie, recycling en terugwinning worden allemaal uitgevoerd in een afgesloten ruimte. Dit beschermt de gebruiker tegen schadelijke deeltjes en het beschermt de integriteit van het materiaal.

De laser van de EVO Project machine heeft een hoog vermogen van 500 W en dit zorgt voor een hoge productiviteit en tevens voor een hoge precisie en oppervlaktekwaliteit. De EVO Project beschikt ook over een filtratiesysteem met een hoge capaciteit en een gebruiksvriendelijke besturing. De machine is bedoeld als aanvulling op de Renishaw AM250 en niet om deze te vervangen. De AM250 is namelijk meer geschikt voor het maken van enkelstuks en R&D toepassingen. De AM250 heeft tevens de mogelijkheid om verschillende materialen te printen.

Doorontwikkelen

Renishaw blijft de AM250 doorontwikkelen en profiteert van de ontwikkelingen die zijn gedaan voor de EVO Project. Dit heeft geleid tot de recente introductie van een PlusPac upgrade. Deze sluit de Z-as beter af, verlicht de bewerkingsruimte beter en zorgt voor een goede gasrecirculatie en -filtratie. Verwacht wordt dat de EVO Project in de tweede helft van 2015 leverbaar is. De EVO Project is echter deze week (25 t/m 28 november) al te zien op de Euromold in Frankfurt (D). Daar zijn bovendien de AM250 en een AM250 uitgerust met een PlusPac upgrade te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven