Renishaw introduceert twee metaalprinters op Formnext • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Renishaw introduceert twee metaalprinters op Formnext

De RenAM 500M is ontwikkeld voor serieproductie. De metaalprinter is eerder geïntroduceerd als het EVO Project (foto: Renishaw)

Renishaw, in Nederland gevestigd in Breda, heeft op de Formnext in Frankfurt twee 3D-metaalprinters en de QuantAM printvoorbereidingssoftware gepresenteerd. De printers zijn doorontwikkelingen op de AM250 en het EVO Project.

De RenAM 500M, eerder geïntroduceerd als het EVO Project, is ontwikkeld voor serieproductie. De metaalprinter bouwt direct op vanaf een CAD-bestand. De RenAM 500M bevat een optische systeem met een dynamische focus, een geautomatiseerde poederrecycling, een 500 W ytterbium fiberlaser en een gepatenteerd SafeChange filtersysteem. De andere metaalprinter die Renishaw heeft gepresenteerd is de AM400. Dit model is een doorontwikkeling van de AM250, maar is verbeterd met een bijgestelde gasstroom, een nieuwe software, een 400 W optisch systeem met een gereduceerde laserstraal met een diameter van 70 micrometer. Tevens is de AM400 met het SafeChange filtersysteem.

Evalueren

Renishaw heeft bekend gemaakt dat het concern begin 2016 de deuren opent van Manufacturing Solutions Centres. Hier kunnen fabrikanten met de AM-systemen van Renishaw een evaluatieproject uitvoeren om te beoordelen of ze kunnen profiteren van het AM-proces. Het doel is om inzicht te geven in de technische en commerciële voordelen van AM om uiteindelijk te investeren in een additieve productietechnologie.

De QuantAM software is ontwikkeld door Renishaw ontwikkeld voor de AM-systemen
De QuantAM software is ontwikkeld door Renishaw speciaal voor AM-systemen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven