Recyclingbedrijf HKS Hengelo verhoogt verwerking schroot met 70.000 ton • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Recyclingbedrijf HKS Hengelo verhoogt verwerking schroot met 70.000 ton

Op vrijdag 13 januari stelt drs. G.A. ter Ellen, loco-burgemeester van Hengelo, de nieuwe ‘schaar’ bij HKS Metals in Hengelo (O) in gebruik. De schaar knipt schroot en metalen op de juiste afmeting voor verdere verwerking. De ingebruikname van de nieuwe schaar verdubbelt de recyclingcapaciteit van HKS Metals.

Jaarlijks zal met behulp van de nieuwe schaar zo’n 70.000 ton schroot verwerkt worden tot hoogwaardige grondstoffen. Door deze verdubbeling van de recyclingcapaciteit zal de goederenstroom in de haven van Hengelo verder toenemen. Dit kan de werkgelegenheid in de regio bevorderen. Het officiële programma begint om 15.00 uur.

HKS Scrap Metals, in de markt bekend onder de handelsnaam HKS Metals, is een onderneming op het gebied van recycling van zowel ferro als non-ferro metalen. HKS Metals is gevormd vanuit een fusie tussen dochterondernemingen van de internationale handelsonderneming SHV (Steenkolen Handels Vereniging) te Utrecht en het staalconcern Corus te IJmuiden.
HKS recycleert ferro en non-ferro metalen tot hoogwaardige grondstoffen, voor metaalproducenten wereldwijd. Voor de bewerking van de metalen zijn de zes vestigingen uitgerust met moderne productiemiddelen en scheidingsinstallaties, zoals scharen, shredders, persen, eddy-currents en sensor scheiders.
HKS Metals heeft haar hoofdzetel in ‘s Gravendeel en vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Eindhoven, Hengelo en Zwartsluis.
Met ruim 180 medewerkers realiseert HKS Metals een jaarlijkse omzet van meer dan 200 miljoen Euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven