Nieuws

Recordorder e-bussen voor VDL

De VDL Citea SLF-120 Electric laadt op met een stekker (foto: VDL).

VDL heeft zijn grootste order ooit binnengehaald voor de levering van elektrische bussen. In Oslo gaan 102 Citea’s rijden om het openbaar vervoer in de Noorse hoofdstad in 2028 volledig emissievrij te krijgen. De 83 Citea’s SLFA-180 Electric en 19 Citea’s SLF-120 Electric zullen jaarlijks 7 miljoen schone kilometers gaan afleggen.

De nieuwe bussen zullen vanaf januari 2022 operationeel zijn in Oslo. “Wij zijn bijzonder trots dat de grootste e-bus vloot van Noorwegen bijna helemaal zal bestaan uit VDL-bussen”, zegt Frank Reichel, directeur VDL Bus & Coach Norway.

‘Strategie succesvol’

“Dat is tevens het bewijs dat onze strategie om de markt in Noorwegen proactief te benaderen, succesvol is.”

“Onze 40 elektrische VDL Citea’s die al in Oslo rijden en de 8 VDL Citea’s Electric die als shuttlebus worden ingezet op Avinor Oslo Airport hebben al bijna 2 miljoen elektrische kilometers gereden”, vertelt hij.

Via Norgesbuss

De operatie in Oslo wordt vanaf 9 januari 2022 uitgevoerd door Norgesbuss.

“Met de voortdurende overgang naar meer emissieloze operaties zijn we trots dat we voor deze aanbesteding met VDL samenwerken”, stelt Atle Rønning, topman van Norgesbuss AS.

Pantograaf en stekker

De 83 VDL-Citea’s SLFA-180 Electric zijn uitgerust met een op het dak gemonteerde pantograaf en de 19 VDL Citea’s SLF-120 Electric worden geladen met een stekker, via een laadoplossing op het depot.

De elektrische VDL Citea’s gaan rijden ten zuiden van Oslo. Sommige voertuigen zullen ‘de klok rond’ worden ingezet.

Grootste order

De order van 102 VDL Citea’s Electric door Norgesbuss zijn 2 bussen meer dan de levering voor de concessie van Amstelland Meerlanden. Hier worden sinds april 2018 100 elektrische gelede VDL Citea’s op en rond luchthaven Schiphol ingezet.

Lees ook:

VDL ontwikkelt nieuwe e-bus (8 december 2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven