Realizer introduceert desktop-metaalprinter • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Realizer introduceert desktop-metaalprinter

De Realizer SLM 50 is een compacte desktop metaalprinter dat gebruik maakt van de 'selective lasermelting' technologie (foto's: Tim Wentink)

Realizer uit Borchen (D) toonde medio februari op de RapidPro in Veldhoven een compacte desktop-metaalprinter. Met de SLM 50 heeft Realizer een desktop machine ontwikkeld waarmee kleine componenten met een diameter tot 70 mm en een hoogte tot 80 mm geproduceerd kunnen worden. De SLM 50 is goed toepasbaar in de dentaalindustrie voor de productie van kronen, bruggen of beugels, maar ook bij sieradenmakers, universiteiten, laboratoriums en prototyping is de machine inzetbaar.

Het voordeel van de Realizer SLM 50 is dat de machine overweg kan met kobalt-, chroom- en goudlegeringen. De kwaliteit en nauwkeurigheid van de componenten zijn door het SLM (selective lasermelting) proces met laagjes van 15 micrometer goed te noemen. Met een geïntegreerde microscoop die uit te rusten is met bewakingscamera’s kan het proces goed bekeken worden. Het systeem is volledig afgesloten en gevuld met een argon gas zodat het klimaat geoptimaliseerd is voor de productie van materialen die op zuurstof reageren.

Een kijkje in de SLM 50 van Realizer waar een gebitsprothese geproduceerd wordt
Een kijkje in de SLM 50 van Realizer waar een gebitsprothese geproduceerd wordt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven