RAS demonstreert Profile Center tijdens EuroBlech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RAS demonstreert Profile Center tijdens EuroBlech

RAS presenteert tijdens de EuroBlech 2014 het Profile Center, dit is een geautomatiseerde zwenkbuigmachine (foto: RAS/Metall)

RAS Reinhardt Maschinenbau presenteert tijdens de EuroBlech 2014 in hal 11 het Profile Center. Dit is een machine voor het buigen van enkelstuks tot kleine series profielen voor onder meer deurkozijnen en kabelgoten. Onderscheidende kenmerken van dit automatische zwenkbuigsysteem zijn het plaathandling-systeem en de automatische ‘One-Click’-programmering vanuit geïmporteerde Step-files. 

Het Profile Center is ontwikkeld voor het zetten van metalen profielen tot 3200 mm lang en 700 mm breed. De zwenkbuigmachine heeft een capaciteit van maximaal 2 mm plaatstaal of 1,5mm roestvast staal. De machine is uitgerust met een grippersysteem dat de plaat automatisch klemt, draait en positioneert tijdens het buigproces. De zwenkbuigmachines van RAS worden in Nederland vertegenwoordigd door Metall in Zandvoort.

Buigwerk uitgevoerd op een RAS zwenkbuigmachine
Buigwerk uitgevoerd op een RAS zwenkbuigmachine

Het zetten van profielen op het RAS Profile Center verloopt volgens een 3D-buigproces. Het buiggereedschap rolt daarbij langs de plaat, waardoor het materiaal krasvrij blijft. De buigbalk kan een voorgebogen profiel tot 150 mm omvouwen, hetgeen een hoge ontwerpvrijheid geeft voor het zwenkbuigen van onderdelen.

Voor de programmering importeert de operator een Step-file. Met een enkele klik op het te buigen gedeelte wordt deze automatisch geprogrammeerd. De software geeft ook alternatieve buigmogelijkheden, evalueert automatisch de varianten en geeft aan welk alternatief de beste strategie biedt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven