Nieuws

RapidPro in teken van volwassen worden

RapidPro 2016 (foto: Metaal Magazine).

RapidPro focust op 7 en 8 maart op ‘volwassenwording’; van zowel de beurs als de industrie. De achtste editie van deze vakbeurs staat in het teken van alle fases van prototyping, (low volume) productie en productontwikkeling en natuur. Ruim 100 merken zijn vertegenwoordigd door de 82 exposanten. Hierbij zitten gevestigde namen maar ook start-ups.

Tijdens de beurs in Veldhoven komen diverse additive manufacturing-technieken aan bod, maar ook technieken als CNC-frezen, gieten en vacuümvormen. Bovendien worden oplossingen als virtual prototyping, metrologie, kwaliteitswaarborging en software niet vergeten.

Lezingenprogramma

Er zijn in totaal 35 lezingen, verspreid over 2 dagen, die zich richten op actuele thema’s als het vervaardigen van steeds grotere objecten in kortere tijd en het gebruiken van een steeds grotere variatie aan materialen in bestaande en nieuwe additive en rapid manufacturing-toepassingen. Zo spreekt Gaspare Bugli over de Massivit, die objecten van ruim 2 meter doorsnee kan printen in uren in plaats van dagen.

De verschillende mogelijkheden van 3D-metaalprinten hebben een prominente plek in het lezingenprogramma. Arnoud Kooij van Layertec beargumenteert bijvoorbeeld dat metaal 3D-printen voor iedereen kan zijn.

Industriële toepassingen

Ook Martijn Vanloffelt van 3D Systems, Thomas Bosuyt van Metal Technics 3D, Stephen Cronshaw van Renishaw Benelux en Tom de Bruyne van Laser Cladding Venture spreken over de industriële toepassingen van metaal in additive en rapid manufacturing. Prof. Em. Dr. Ir. Jan Van Humbeeck van KU Leuven geeft een toelichting over de specifieke nabehandeling die metaal nodig heeft na SLM-productie.

Het belang en de mogelijke positieve impact van 3D-printen op het milieu wordt onder andere benoemd, door Willemijn Peeters van Searious Business, die in haar lezing ingaat op 3D-printing door middel van het recyclen van plastic afvalstromen.

Demo-area en hall of fame

De additive en rapid manufacturing industrie is gegroeid door innovaties en het constant zoeken naar nieuwe toepassingsmogelijkheden. Omdat RapidPro hier het belang van inziet is voorzien in een speciale demo-area, waar bedrijven hun innovaties tentoon kunnen spreiden. Ook de hall of fame is met dat doel weer aanwezig, groter dan ooit, met nieuwe en inspirerende concepten en toepassingen van technologieën die bezoekers van RapidPro gewend zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven