RapidPro Start-Up Award voor 10XL • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

RapidPro Start-Up Award voor 10XL

10XL heeft de RapidPro Start-up Award gewonnen, de prijs ter stimulering van start-ups op het gebied van additive manufacturing /3D-printen. Het bedrijf past volgens de jury een combinatie van verschillende technieken toe die veel mogelijkheden bieden: robotica, 3D-printen en een externe as voor een lange tafel (6 meter). Organisator Mikrocentrum blikt terug op de beurs in Veldhoven.

De awardwinnaar (foto) liet op de stand onder meer een 3D geprinte kunststof boot zien. “Wat 10XL onderscheidt, is dat zij functionele delen printen met gerecyclede kunststoffen”, aldus de jury. “Daarmee spelen zij goed in op de circulaire economie trend en geven ze plastic afval een zinvol tweede leven.” Het 3D-printen van kunststoffen kan ook voor metaalbedrijven een interessante optie zijn. Lees hierover in het aprilnummer van Metaal Magazine.

Ook andere bedrijven toonden in Veldhoven large-scale 3D-printers, zoals Massivit. DeskProto stelde tijdens de RapidPro haar nieuwe CAM-programma voor CNC-frezen voor: DeskProto V7. Layertec presenteerde zich als distributeur van de nieuwe 3D-metaalprinter van Desktop Metal.

(Foto: Mikrocentrum.)

Toepassingen in industrie

Deze RapidPro-editie was er speciale aandacht voor toepassingen binnen de industrie. Additive manufacturing technieken als 3D-printen winnen dan ook steeds meer terrein. Niet alleen 3D-printen werd belicht, ook was er aandacht voor de laatste ontwikkelingen rondom 3D-scannen, (virtual) prototyping, software en productontwikkeling en –design.

Bezoekers gebruikten de beurs volgens de organisatie veelal om zich te oriënteren op te nemen gerichte investeringen. Bijvoorbeeld in een 3D-printer of scanner, maar ook in gespecialiseerde diensten als vacuümvormen of lasercladden.

Els van de Ven, manager RapidPro, stelt dat de 3D-technieken steeds meer volwassenheid bereiken. “Het betekent met name dat de combinatie van een inhoudelijk evenement met expo een zeer goede keuze is.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven