ProNest 2021 met nieuwe functies • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

ProNest 2021 met nieuwe functies

Hypertherm heeft de release van ProNest 2021 aangekondigd. Deze versie-update van de geavanceerde CAD/CAM-nestsoftware voor geautomatiseerd snijden bevat nieuwe functies en verbeteringen. Zij zijn ontworpen voor de gebruikers om efficiënter en winstgevender te kunnen werken.

Grootste veranderingen zijn allereerst een herontworpen 2D CAD-pakket Dit biedt verbeterde ondersteuning voor het lettertype, de mogelijkheid om tekst vorm te geven en andere nieuwe functies die vooral populair zijn bij makers van tekstborden.

Ten tweede gaat het om CAD-bewerkingsvoorkeur om een standaard CAD-programma in te stellen voor het bewerken van onderdelen in de ProNest-onderdelenlijst. De keuze is om de ingesloten ProNest CAD-software te selecteren of software van andere aanbieders te kiezen, zoals AutoCAD.

Onderdeelrapporten toevoegen

Verder wordt Onderdelenverslag nu snel geopend vanuit de onderdelenlijst, zodat gebruikers individuele onderdelenverslagen kunnen toevoegen met een afbeelding van het onderdeel, plus gegevens als afmetingen, grootte, materiaal, klasse, proces en kostprijsinformatie.

Als vierde is er nu Inwendige brug snijden, om bruggen toe te voegen aan tekst en andere interne geometrie, zodat werkstukken niet vallen bij het snijden. Dit helpt bij het minimaliseren van uitsnijdingen aan de binnenkant van onderdelen om esthetische redenen en vermindert opklappen.

‘Programmeerproces efficiënter’

“ProNest 2021 bouwt voort op de sterke basis van ProNest 2019 en maakt het programmeerproces efficiënter”, zegt Tom Stillwell, marketing project manager voor Hypertherm CAD/CAM-softwareproducten.

De nieuwe versie biedt volgens hem krachtige gereedschappen die maakbedrijven nodig hebben om materiaal te besparen, de productiviteit te verhogen, bedrijfskosten te verlagen en de kwaliteit van de onderdelen te verbeteren. “Of het nu gaat om plasma-, waterstraal-, laser- of autogeen snijden.”

ProNest 2021 LT

Verder brengt Hypertherm upgrades uit van de ProNest LT-software voor lichtere productieomgevingen.

Gebruikers met een actief abonnement en klanten met een actief onderhoudsplan kunnen zonder extra kosten upgraden naar de nieuwe versie van hun respectievelijke product. Zij blijven onbeperkte technische ondersteuning en andere voordelen ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven