Promas verwerft vertegenwoordiging TOS Varnsdorf • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Promas verwerft vertegenwoordiging TOS Varnsdorf

WHN 13 CNC horizontale freesmachine van TOS Varnsdorf; van dit type en het grotere model (15) zijn er ruim 2000 wereldwijd geïnstalleerd

Promas te Maasbree gaat per direct verkoop, onderhoud en service (inclusief spare parts) verzorgen van de kotterbanken van de Tsjechische fabrikant TOS Varnsdorf. Officieel gaat de vertegenwoordiging op 1 januari 2017 in.

TOS is een bekende naam op machinegebied. In de fabriek te Varnsdorf worden bijna alle componenten, zoals freeskoppen, spillen, tafels enz., in eigen beheer vervaardigd. De fabrikant beschikt over een eigen gieterij. Ook in ons land heeft de fabrikant een groot aantal kotterbanken geleverd. De machines worden ingezet in sectoren als de pompen- en turbinebouw, vormenbouw en gereedschapmakerijen, machine en apparatenbouw, scheepsbouw, motoren- en tandwielkastenfabricage.

Programma

Het programma omvat horizontale kotterbanken, ‘floor type’ kotterbanken en bewerkingscentra. Een voorbeeld uit de eerste categorie vormt de WHN (Q) 13-15 CNC, het meest succesvolle model waarvan er wereldwijd meer dan 2.000 stuks geplaatst zijn. Een universele gereedschapmachine voor frezen en boren van werkstukken tot 25.000 kg, uit te rusten met diverse merken besturingen. Het model ‘Q’ is voorzien van een automatische gereedschapwisselaar.

Een voorbeeld van de ‘floor type’ machines uit het TOS-programma is de WRD 130/150 (Q), een machine voor efficiënte precisiebewerkingen: kotteren, boren, frezen en draadsnijden van grote en zware werkstukken van gietijzer, gietstaal en staal. Ook hierbij zijn diverse besturingen (Sinumerik, Heidenhain, Fanuc) en is er uitvoering met automatische gereedschapwisseling. Zowel de horizontale freesmachines als de ‘floor type’ machines kunnen worden uitgerust met diverse opties die de inzetbaarheid aanzienlijk vergroten.

TOS Varnsdorf

TOS Varnsdorf werd opgericht in 1903 en ontwikkelde zich van een kleine werkplaats tot wereldspeler op het gebied van gereedschapmachines, met een specialisatie in kotterbanken. De goede reputatie van Tsjechië als leverancier van hoogwaardige machines is mede aan TOS danken. In 1995 ging het staatsbedrijf over in particuliere (100% Tsjechische) handen. In 1996 werd TOS ISO-gecertificeerd. Sindsdien is fors geïnvesteerd in de productiefaciliteiten en productontwikkeling. In de eerste jaren van de 21e eeuw werd een productievestiging in China geopend en kwamen er verkoopkantoren in de VS en Canada. In 2007 werd in Varnsdorf een nieuwe productiehal voor de ‘floor-type’ machines geopend.

Voor Promas betekent de nieuwe vertegenwoordiging een welkome aanvulling op het overigens al  brede programma CNC-bewerkingsmachines. De in het hart van Limburg gevestigde onderneming neemt per direct service en onderhoud van de TOS kotterbanken op zich.

TOS WDR 150 Q 'floor type' kotterbank
WDR 150 Q ‘floor type’ kotterbank met automatische gereedschapwisselaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven