Promas op Techni-Show 2016 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Promas op Techni-Show 2016

Hedelius is op de Utrechtse beurs vertegenwoordigd met de populaire Tiltenta in twee bouwgrootten - T7/2600 en T6/Single - en het type RS605K20 (foto: Promas)

Het leveringsprogramma van Promas uit Maasbree blijft zich uitbreiden. Daarvan getuigt het expo-aanbod van de machine-importeur op de komende Techni-Show. Het accent ligt daarbij op de meest succesvolle typen bewerkingscentra en draaimachines van merken als Hedelius, CMZ, Hartford en Akira Seiki. Naast breed inzetbare machines voor metaalbewerking zijn er ook speciaalmachines en een metaalprinter.

Met de presentatie op de Utrechtse machinebeurs sluit Promas aan op de huidige trends in de metaalbewerking: automatisering van werkstukbelading met robots, additive manufacturing, de eis aan toeleveranciers om steeds alerter te reageren op de marktvraag (wat betekent dat importeurs snel – liefst uit voorraad – moeten leveren), alsmede vijfassig frezen, precisiebewerking en hoog-volumeverspanen.

Hedelius

Hedelius is op de Utrechtse beurs vertegenwoordigd met de populaire Tiltenta in twee bouwgrootten – T7/2600 en T6/Single – en het type RS605K20, een bewerkingscentrum voor complete 3- en 5-assige bewerking van complexe werkstukken, eventueel inzetbaar in  pendelbewerking. Het T6 Single bewerkingscentrum met geïntegreerde NC-draaitafel is met vier assen voor de aansturing van het gereedschap en één as voor het werkstuk bij uitstek geschikt voor 5-zijdige bewerking en 5-assig simultaanfrezen en automatisering van de zijkant. Ondanks de compacte bouw is de bewerkingsruimte verrassend groot. Van de veelzijdige, succesvolle T7-serie wordt het type met een X-as van 2600 mm gedemonstreerd.

CMZ

De Spaanse draaibankenfabrikant CMZ is vertegenwoordigd met twee modellen: TC en TA. De machines van CMZ lenen zich voor zwaar en nauwkeurig draaiwerk, waarbij het accent ligt op een groot verspanend vermogen, hoge precisie en reductie van cyclustijden.

Sisma

Tijdens het laatste Promas open huis konden bezoekers al kennismaken met een nieuwe activiteit in het leveringsprogramma: additive manufacturing. Op de Techni-Show wordt de MySint100 3D printer van de nieuwe vertegenwoordiging Sisma getoond.

Akira-Seiki

Van de Amerikaans-Taiwanese fabrikant Akira-Seiki zijn er twee compacte hogesnelheids-bewerkingscentra RMV250RT en H250RT.  Eerstgenoemde machine is geschikt voor 5-zijdenbewerking in één opspanning. Het spiltoerental tot 20.000 rpm, de ijlgang van 96 m/min en de gereedschapwisseltijd binnen1,2 seconden garanderen een hoge productiviteit.

Hartford

Van de Taiwanese fabrikant Hartford presenteert Promas op zijn stand twee modellen: de bewerkingscentra MVP-1060 en MVP-16. De merken Wilemin-Macodel (precisiefreesmachines), OPS Ingersoll, Trens en Reiden geven eveneens acte de présence op de Promas-stand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven