Promas met CMZ CNC-draaimachines op TechniShow • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Promas met CMZ CNC-draaimachines op TechniShow

Voor uitgebreidere toepassingen biedt CMZ de TX-serie die leverbaar is met twee of drie turrets en het gelijke aantal aan Y-assen. De TX is bedoeld voor het automatisch draaien, boren en frezen van werkstukken die uit stafmateriaal via een stangenlader automatisch aangevoerd worden. Deze versie zal niet op de TechniShow te zien zijn (foto: CMZ)

Tijdens de Technishow presenteert Promas uit Maasbree o.a. de TA- en de TC-serie van de Spaanse machinebouwer CMZ. De TA-serie en de TC-serie zijn leverbaar als CNC-schuinbeddraaibank die uitgevoerd kan worden met aangedreven gereedschappen, eventueel met een Y-as en een subspil.

De TA- en de TC-serie zijn uit te voeren met verschillende draaispiluitvoeringen. Zo is het mogelijk om de machines te voorzien van een spil met een doorlaatdiameter van 57 mm, 73 mm, 86 mm of 106 mm, in een toerentalbereik van 5.000 min-1 tot 3.500 min-1 en een spilvermogen van 14 kW tot 48 kW. De TA-serie is leverbaar met een CMZ turret. De uitvoering die geschikt is voor aangedreven gereedschappen is uitgerust met een geïntegreerde en gekoelde Fanuc asynchroonmotor. Deze levert een maximaal vermogen van 11 kW, een koppel van 75 Nm en een maximaal toerental van 12.000 min-1.  De turret is verkrijgbaar met twaalf of zestien gereedschapposities. De maximale draaidiameter van de TA-serie bedraagt 460 mm en de machine is leverbaar met 400 mm, 640 mm of 1.100 mm tussen de centers. De TC-serie is qua afmetingen een slag groter met een maximale afstand tussen de centers van 800 mm of 1350 mm. De maximale draaidiameter bedraagt bij deze draaibank 550 mm, terwijl de omloopdiameter vergroot kan worden tot een diameter van 850 mm. De hoofdspil van zowel de TC- als de TA-serie zijn standaard uitgevoerd met oliegekoelde built-in motoren. Een optionele subspil is tevens uitgevoerd met oliegekoelde built-in motor.

Begin dit jaar bezocht de redactie van Metaal Magazine de productiefacaliteiten van CMZ in Spanje. Een uitgebreid artikel is verschenen in de laatste editie van Metaal Magazine.

Naast CMZ zal Promas een brede selectie uit het leveringsprogramma op de TechniShow presenteren, waaronder Hedelius.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven